USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Померла найстарша мешканка Волині

8 Серпня 2016 13:59
7 серпня відійшла у Вічність найcтарша мешканка Волинської області 112-річна Єфросинія Маркіанівна Павлюк. Про це повідомляє «Волинська правда».

Покійна Єфросинія Павлюк, яка народилася 1904 року, проживала у селі Рокині Луцького району. Її вік підтверджують документи - свідоцтво про народження і паспорт, у яких чітко значиться дата 8 січня 1904 рік.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, народилася жінка у селi Копилля Маневицького району в багатодiтнiй сiм'ї. А у Рокинях прожила понад пiвтора десятка років. До глибокої старості не скаржилася на здоров’я, за життя не лікувалася у лікарні, хоч життя її було нелегким. Ще до 100 років охоче допомагала по господарству: і корівку любила пасти, і дрова порубати, хоч як не намагалися рідні відмовити. У родині Єфросинії Маркіянівни спостерігався тісний зв'язок чотирьох поколінь, побудований на любові і доброті.

Про її смерть повідомив настоятель місцевого Свято-Петропавлівського храму УПЦ протоієрей Ярослав Максимук.

ІА Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині померлої.

Довідково. З розповідей пані Єфросинії про історії з її довгого життя - про рідне село, родину, коханого чоловіка Якова, з яким побралися 1930 року:

«Ох і гарне весілля було у нас! Грали музики: і в нас на подвір'ї, і в нього. Батьки Якова багаті були, ми також не бідували. Бог послав нам сина Василька, ростили його, працювали... Війна стільки горя принесла. Пішов на фронт мій Яків, і більше ми його не бачили. Виглядала його, все чекала, що ось-ось прийде, але не дочекалася, лише отримала страшне повідомлення - "зник безвісти". Не знаю, де й могилка його».

На собі відчула жінка важкі післявоєнні роки, а найбільшим горем була втрата єдиного сина. Він трагічно загинув у 24 роки, а в матері за одну мить чорне волосся покрила сивина. Зібрала вона у кулак всі свої сили, щоб жити далі з Богом у серці. Нелегка праця була у всьому розрадою. Чого тільки не робила на своєму довгому віку: і хату будувала, і сіяла, і орала, і міцні колодки рубала.

«Праця здоров'ю не шкодить, а найбільше заважає злість - коли людина лиха бажає іншій!» - говорила старенька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Людина Показати IP 8 Серпня 2016 14:02
Хай з Богом спочиває.
волинянка Показати IP 8 Серпня 2016 14:46
Земля пухом!
Таня Показати IP 8 Серпня 2016 16:50
Гарна людина була,коли Бог дав тільки років прожити.Хай з Богом спочиває
Ая до Таня Показати IP 9 Серпня 2016 04:17
прошу відкрийте свої сліпенята і зрозумійте що Бог в небі господарює а покійну Бабусю під землю вкинули, щей і добре накрили. Так що разом їм не спочивати.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus