USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад 3000 тонн солі й протиожеледної суміші та цілодобове чергування техніки: як Луцьк підготувався до зими

7 Грудня 2021 11:43
Для оперативного прибирання снігу з вулиць міста в Луцьку підготували необхідну кількість солі та протиожеледної суміші, а також організували цілодобове чергування спеціальної техніки і працівників.

Директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк під час оперативної наради в міськраді розповів про підготовку підприємства до роботи в зимовий період.

Станом на 1 грудня спецтехніка підприємства перебуває у 100-відсотковій готовності до прибирання вулиць міста від снігу.

«Придбано необхідну кількість матеріалів для зимового утримання доріг. На складі підприємства вже є 254 тонни солі з антизлежувачем, 1600 тонн піщано-соляної суміші, 1200 тонн щебенево-соляної суміші для обробки доріг. Додатково замовлено ще 140 тонн солі. Надалі матеріали будемо замовляти в міру необхідності і в разі звільнення місця на складі для зберігання. Також маємо запас паливно-мастильних матеріалів. Заготовлено близько 10 тисяч літрів дизельного пального», – інформував Володимир Марценюк.

Підприємство підготувало та переобладнало спеціальну техніку для зимового утримання доріг: вісім тракторів, які дозволяють прибирати тротуари, місця, де ускладнео рух; чотири спецавтомобілі для посипання доріг технічною сіллю, два спецавтомобілі для посипання доріг сумішами, два навантажувача, один грейдер, три самоскиди для вивезення снігу. Частина техніки, яку оснащено відвалами та навісним обладнанням, перебуває на цілодобовому чергуванні.

«На забезпечення оперативного реагування для ліквідації снігових заметів, ожеледиць водіям і трактористам ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» проведено навчання за затвердженими графіками з очистки тротуарів та доріг. Також забезпечено цілодобове чергування пасажирського автобуса. Відповідальні особи інженерно-технічного персоналу підприємства задіяні в цілодобовому чергуванні», – сказав керівник підприємства.

У випадку інтенсивних снігопадів «Луцькспецкомунтранс» залучатиме техніку сторонніх організацій, із якими заключено договори.

Луцький міський голова Ігор Поліщук закликав особливу увагу звернути на тротуари: «Я сьогодні їхав зранку. Дороги добре почищені, принаймні магістральні, а щодо тротуарів є зауваження. Більш активно приділяйте увагу тротуарам. Їх так само потрібно посипати сіллю та протиожеледними сумішами, тому що величезна кількість людей їздить громадським транспортом і рухається тротуарами».

Читати ще: Нічна краса засніженого Луцька. Фото

Нагадаємо, попри рясний снігопад у Луцьку вчора, 6 грудня, один із підрядників продовжив роботи з вкладання асфальту. Його змусять не тільки переробити ділянки, на яких за таких умов було покладено асфальт, а й сплатити штраф у розмірі 200 тисяч гривень.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
То капєц ! Показати IP 7 Грудня 2021 13:10
Ви шо, живете в іншому вимірі ? Яка 100 - відсоткова готовність ? Для вас знову зима настала зненацька ! Вийдіть у місто, яким ви управляєте, відкрийте ширше очі - в центрі по тротуарах ходити неможливо, розчахнутись можна ! Шоб ви так зарплату получали, як ви працюжте ! Але хай так буде - виборці: то все мотають на вус, а сніг на чоботи !
Козак до То капєц ! Показати IP 7 Грудня 2021 13:18
Ти що?! читай уважно фейсбук: в нас все добре!!!!!
бухгалтер Показати IP 7 Грудня 2021 15:13
300 грузовиков - чего то много спишут
Кравчука Показати IP 7 Грудня 2021 17:18
Біля Салюту на Соборності суцільний лід, від ЗАГСу до зупинки дойти той ще квест, кожен рік одне і теж
Ірв Показати IP 8 Грудня 2021 07:04
Грушевського, Гулака Артемівського, Арцеулова- не посипання зовсім, двірників немає, рано вранці ваш " чистильщик" стнсав сніг на тротуарі по Грушевського, зробив суцільний лід, що можна ноги зламати.
ха Показати IP 8 Грудня 2021 12:52
від солі метал гниє в машинах :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus