USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Понад 70% мешканців Сходу – за приєднання до Дніпропетровщини, - ЗМІ

12 Травня 2014 19:30
Щонайменше 71% мешканців Донецької та Луганської областей проголосували за приєднання до Дніпропетровщини.

Такі попередні результати референдуму, який провели 11 травня на прохання територіальних громад у якості альтернативи до референдуму самопроголошеної Донецької республіки, йдеться у спецвипуску ТСН.

Як повідомляється, до Дніпропетровська, де знаходиться головна виборча комісія цього територіального опитування, ще довозять бюлетені. Їх доправляють під охороною. Затримки пов'язані із тим, що працівників виборчих комісій залякують, бюлетені намагаються знищити сепаратисти, яким від самого початку не сподобалася ідея проведення альтернативного референдуму.

У Дніпропетровській ОДА кажуть, що результати цього референдуму, насамперед, продемонстрували політичну волю мешканців залишитися у складі єдиної України і прагнення жити у безпечному і спокійному регіоні. Утім про автоматичне приєднання територій не йдеться.

"На підставі цього референдуму повинне бути проведене відповідне рішення Верховної Ради України про зміну адміністративно-територіального устрою України. Тільки після цього можна говорити про те, що ці області будуть приєднані до Дніпропетровської", - повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов.

Виборча комісія з проведення цього референдуму поки утримується від коментарів, а остаточні результати обіцяють оголосити у вівторок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
п Показати IP 12 Травня 2014 20:16
Бред." у спецвипуску ТСН" вчера у них никто не голосовал, а сегодня мёртвый коломойский приеднал республики себе.
Дохлий сепаратист до п Показати IP 12 Травня 2014 21:17
За ДНР також ніхто не голосував, але 97 % за годину нарахували.Чудеса
саня до Дохлий сепаратист Показати IP 12 Травня 2014 23:39
да хоть за минуту насчитали 100% - факт остается фактом, даже украинские СМИ показывали огромные очереди в Луганске и Донецке, а вот за фикцию Коломойского ни слова. Да и задача референдума на Донбассе не стояла в признании, а в желании достучаться до мирового сообщества и опровергнуть сепаратизм! И это реально сработало, т.к. даже США и Европа заявили, что данный референдум развалит Украину! Т.е.признали де факто! Только очень жаль, что не достучались до киевских властей, ведь все-таки еще не поздно сесть за стол переговоров, обоюдно пойти на уступки и сохранить единую страну!
Дончанин Показати IP 12 Травня 2014 20:48
коментар було видалено
Церковна миша Показати IP 12 Травня 2014 20:50
Нічого не розумію. Хіба таке на референдум виносилось приєднання Луганська і Донецька до Дніпра? З іншого боку референдум визнано некоституційним. Чи якщо рішення референдуму нас влаштовує, то він конституційний, а не влаштовує - неконституційний?
копия ДНР Показати IP 12 Травня 2014 21:07
24 августа 1991 года постановлением Верховной Рады УССР вместе с Актом провозглашения независимости Украины был объявлен референдум, назначенный на 1 декабря 1991 г., на который был поставлен вопрос о подтверждении акта о независимости от СССР. В голосовании приняли участие 84,18 % имеющих право голоса граждан Украины (31 891 742 человека). 28 804 071 (90,32 %) из них поддержали провозглашение независимости Украины. На русском языке Акт провозглашения независимости Украины звучит так: Исходя из смертельной опасности, нависшей над Украиной в связи с государственным переворотом в СССР 19 августа 1991 года, — продолжая тысячелетнюю традицию государственного строительства на Украине, — исходя из права на самоопределение, предусмотренного Уставом ООН и другими международно-правовыми документами, — осуществляя Декларацию о государственном суверенитете Украины, Верховный Совет Украинской Советской Социалистической Республики торжественно провозглашает независимость Украины и создание самостоятельного украинского государства — УКРАИНЫ. Территория Украины является неделимой и неприкосновенной. Отныне на территории Украины имеют силу исключительно Конституция и законы Украины. Этот акт вступает в силу с момента его одобрения. ВЕРХОВНАЯ РАДА УКРАИНЫ 24 августа 1991
Дончанин до копия ДНР Показати IP 12 Травня 2014 21:20
Попробуй поискать реальный вопрос, поставленный на упомянутом тобою референдуме. Реально этот вопрос звучал следующим образом (извини, цитирую по памяти): "Вы согласны проживать в союзе независимых республик, ныне входящих в состав СССР?". А это, мягко говоря, несколько отличается от того, что ныне нам вбивают в головы, ссылаясь на результаты этого референдума.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus