USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тим, хто купатиметься в ополонці на Водохреща

11 Січня 2014 08:00
Якщо ви вирішили розпочати загартовуватися купанням в ополонці на Водохреща, то спочатку порадьтесь з лікарем і не забувайте про наступні сім правил:

1. Обов'язково купайтеся у знайомому місці або місці, що пристосоване для зимового купання з облаштованим заходом у воду.
2. Приходьте на ополонку з супроводжуючим. Беріть із собою туристичну ковдру або просто газету, щоб постелити під ноги при роздяганні та одяганні.
3. Купання треба проводити швидко. Якщо ви новачок - тільки пірнути у крижану воду та одразу виходити.
4. Одяг повинен бути зручним для одягання, не тісним і з найменшою кількістю ґудзиків.
5. Не вживайте алкоголю та не паліть перед купанням.
6. Не купайтеся на голодний шлунок та відразу після прийняття їжі.
7. Не забувайте про поступовість і здоровий глузд.

Такі поради дає управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Так, зимове плавання - найвища форма загартування холодом. Воно викликає максимальне напруження всіх фізіологічних механізмів терморегуляції і впливає на організм людини, викликаючи значні зміни в діяльності практично всіх систем і органів.

Купання в ополонці взимку, без попередньої підготовки, може бути небезпечним для людей похилого віку, дітей, осіб, які страждають на гострі та хронічні захворювання.

Священики ж кажуть, треба бути дійсно віруючим – тоді купання на Водохреще очищує душу і тіло. І не пірнати у воду, якщо вважаєте це даниною моді, інакше крижана купіль може закінчитися застудою чи серцевим спазмом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Увага!Увага!Увага! Показати IP 11 Січня 2014 08:23
У зв'язку із аномально теплою погодою в річці Стир активізувалася популяція піраній. Ці занесені, не властиві даній водоймі риби є патологічно активними, нападають на все живе, безжально винищують всіх без винятку представників місцевої іхтіофауни. Тому при купанні в цей період року слід бути особливо уважними та вживати заходів щодо захисту м'яких ділянок шкіри (геніталії, груди, шия, під пахвами) від можливого нападу піраній. Звертаємо вашу увагу на те, що агресивність піраній є стабільною та непрогнозованою.
Увага!!!!!!!!!!!!!!! Показати IP 16 Січня 2014 23:55
Від піранії чую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus