USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Порівняв себе з Жуковим і згадав про Сталіна: президент Казахстану про свій наказ стріляти на ураження

29 Січня 2022 20:59
Президент Казахстану не шкодує про свій наказ силовикам стріляти на ураження по протестувальниках. Касим-Жомарт Токаєв вважає, що він взяв на себе відповідальність у необхідній ситуації.

Про це повідомля 24 канал з посиланням на Коммерсант.

Про це Токаєв розповів в інтерв’ю каналу «Хабар 24». Президент Казахстану повідомив, що керівники правоохоронних органів під час заворушень побоялись брати на себе відповідальність – щодо застосування зброї.

«Керівники правоохоронних органів боялися брати на себе відповідальність. Повна безініціативність. Я їм сказав: якби маршал Рокоссовський чи Жуков щодня питали б у Сталіна, вони б війну виграли чи ні? То була справжня війна – треба було брати на себе відповідальність», – сказав Токаєв.

Президент Казахстану переконує, що дії сил правопорядку були «зв’язані» законам. Саме начебто тому Токаєв ухвалив рішення про вогонь на знищення проти протестувальників, яких назвав «бандитами».

Токаєв переконує, що Москва відправила війська на казахську територію виключно через «дружні відносини». Ба більше, за словами президента, контингент ОДКБ не здійснив жодного пострілу у Казахстану.

Нагадаємо, війська ОДКБ прибули до Казахстану після того, як президентКасим-Жомарт Токаєв 5 січня оголосив надзвичайний стан і попросив блок про військову допомогу, коли протести переросли в заворушення, і на вулицях міст по всій країні почалися сутички.

Токаєв наказав відкривати вогонь по пікетниках, яких він назвав «терористами», на ураження без попередження.

У Казахстані на учасників масових протестів відкрили понад 7 тисяч справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олесь Показати IP 29 Січня 2022 21:37
Ще один народний вибранець дав приказ валити своїх виборців щоб далі правити .
18 до Олесь Показати IP 29 Січня 2022 22:20
Все правильно зробив , бо було б у Казахстані як у нас, отжаті території, війна, крах економіки і радісні крики виборців слава казахстану
Мирний протестун Показати IP 29 Січня 2022 22:33
А стріляли і голови відрізали Петров і Боширов?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus