USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Порошенко отримав від уряду Орбана 37 мільйонів гривень, – НАЗК

21 Грудня 2023 15:01
Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко отримав від угорського уряду понад 37 мільйонів гривень напередодні зустрічі з його очільником Віктором Орбаном.

Про це стало відомо із даних опублікованих на сайті НАЗК, передає УНІАН.

Так, у 2023 році Порошенко отримував доходи з двох джерел, основне з яких – Міністерство фінансів Угорщини. Звідти йому надійшло 37 млн 104 тис. 440 грн.

Згідно декларації, уряд Угорщини перерахував гроші Порошенку за тиждень до того, як він намагався виїхати за кордон на перемовини з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. Тоді прикордонники не випустили нардепа з країни, оскільки українські спецслужби отримали інформацію, що його візит до Угорщини може бути використаний російськими ФСБ та ГРУ.

Читати ще: Орбан заблокував 50 млрд для України від ЄС: буде новий саміт у січні

Пресслужба Порошенка не виходила із жодним поясненням, за що йому в Орбана заплатили гроші.

Раніше політичний експерт Валентин Гладких інформував, що Петро Порошенко під час запланованої в Угорщині зустрічі з Орбаном мав намір через нього передати РФ і іншим зацікавленим сторонам сигнал про свою готовність очолити кампанію із «примушення України до миру».

На початку грудня п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка не випустили за кордон, де він збирався зустрітися з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Згодом у СБУ повіомили, що розвідувальні органи отримали інформацію про підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб, які мали знизити підтримку іноземних партнерів і розколоти українське суспільство.

Читати ще: Премʼєр Угорщини виступив проти початку переговорів про вступ України в ЄС

За даними СБУ, для цього росія могла використати заплановану зустріч голови партії «Європейська солідарність» Порошенка з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який відомий проросійською позицією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
!!! Показати IP 21 Грудня 2023 15:26
Може достатньо байки вже ліпити?!
лучани Показати IP 21 Грудня 2023 15:33
яка брехня.
Не прихильник Показати IP 21 Грудня 2023 15:50
То добре на дрони потратить для зсу і подяку уряду Угорщини відправити.офіціцно щоб в Росії почитали
Дмитро Показати IP 21 Грудня 2023 16:22
Це не брехня, але маніпуляція. Про дохід від Мінфіну Угорщини кожен сам може глянути на сайті НАЗК в повідомленнях зміну майнового стану від Порошенка. Там же зазначено, що ці суми це дохід від погашення облігацій та проценти. Тобто, скоріш за все (якщо відкинути версію про брехню в повідомлені), в минулом Порошенко купляв облігації державної позики Угорщини і зараз їх погасили. Не уряд Орбана, а саме держава Угорщина - ось це маніпуляція в заголовку. Вже інше питання, чого він фінансував відверто ворожу нам країну.....
Василь Показати IP 21 Грудня 2023 17:23
Схоже на байку.Аби підставити Порошенко.
дідо Показати IP 21 Грудня 2023 18:06
у Пороха в Угорщині велика кондфабрика.... він гроші потратить на підтримку армії,яка витратив бульше мільярда особистих коштів на зсу....скільки особистих коштів витрати на зсу мільйонер Зеленський ?
232 Показати IP 21 Грудня 2023 18:19
Наш гетьман святий рівноапостольний великомученик!
Alex Показати IP 21 Грудня 2023 19:25
Порошенко отримав і задекларував понад 37 мільйонів гривен доходів від державних цінних паперів Угорщини. Вчіться неуки. Поки ви лаєтесь з Угорщиною, Порошенко її доїть на гроші для ЗСУ.
123 до Alex Показати IP 22 Грудня 2023 16:47
Тільки не треба маніпуляцій. Дядько просто заробляє гроші. При чому законно. Хоча і не кожен має таку можливість.
Сергій Показати IP 21 Грудня 2023 19:48
Я не є симпатиком Порошенка, але відверто огидно читати брехню щодо політика котрий найбільше зі всіх депутатів ВР допомагає військам. І допомагає власними коштами. Майже кожного тижня він особисто буває на передку і передає дрони, вантажні автомобілі, техніку для розмінування, засоби РЕБ та інше. І воїни йому вдячні. Судячи з декларації гроші від Мінфіну Угорщини він отримав як дохід від довгострокових державних цінних паперів придбаних більше 15 років тому. Але враховуючи що за 2 роки війни для придбання для ЗСУ обладнання та амуніції він вклав більше 2,7 млрд гривень власних коштів, ці гроші також могли бути внесені в названу суму. Подобається нам він чи ні, його бізнес ведеться прозоро і входить в пятірку найбільших платників податків. Плюс величезні донати на Армію.
Янеробот Показати IP 21 Грудня 2023 20:15
П#дло
Ха Показати IP 21 Грудня 2023 20:32
Барига є барига.
Александр - 1 Показати IP 21 Грудня 2023 20:37
Ну раз так.. Пропоную бойкотувати його новий магазин в Луцьку .. Але вже після свят , бо в мене жінка та діти дуже вже полюбляють його цукерки..
Володимир Показати IP 21 Грудня 2023 21:27
Порошенко отримав від уряду Орбана 37міліонів. О#уєнний політик,а головне далекоглядний ,чи звичайний барига? Хто перекриває шлях Україні в ЄС? Єдина держава Угорщина на чолі з прем'єр міністром Орбаном А,хто у Орбана кращий товарищ?- путін? Щось ще треба пояснювати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus