USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко розставляє на ключові позиції «своїх». ЕКСПЕРТ

9 Червня 2016 21:33
Президент України Петро Порошенко завершує монополізацію влади, поставивши на ключові посади своїх людей, - інформує Голос. ua.

Таку думку в програмі Право на Голос висловив експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики, Микола Спірідонов.

"Петро Олексійович намагається розставити на всі позиції людей, відданих йому особисто: Кабмін очолив пан Гройсман, його давній молодший компаньйон, прокуратуру очолив його кум, Юрій Луценко", - заявив політолог.

На думку Спірідонова, зайняти посаду глави ЦВК може Світлана Кустова, яка була адвокатом Віктора Ющенка в 2004 році, а з 2012 по 2014 рік - помічником Порошенко, коли він був народним депутатом. Ще однією ймовірною кандидатурою, на думку експерта, може стати співробітник Адміністрації Президента, пан Плукар, також близький Петру Порошенко.

"Таким чином, глава української держави отримує фактично монопольний контроль над Центральною виборчою комісією, що в принципі, неправильно, тому, що ЦВК - це орган, який в ідеалі повинен складатися з людей, які чітко повинні виконувати свою функцію. А в результаті ЦВК наповнена людьми, які орієнтовані на Петра Порошенко ", - зазначає Спірідонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКЛАД ЦВК, ЯКИЙ ПРОПОНУЄ ПОРОШЕНКО, – СПРОБА УЗУРПАЦІЇ ВЛАДИ. ДУМКА

Політолог підкреслив, що судова реформа була спрямована на те, щоб гарант посилив контроль над судами до кінця своєї каденції. А з появою потрібних Президенту людей в ЦВК монополізація влади добігає фінальної стадії.

"В результаті він завершує монополізацію влади: контролює Кабінет міністрів, у великій мірі контролює Верховну Раду, Генеральну прокуратуру, суди, і в результаті - Центральну Виборчу Комісію. Грубо кажучи, ЦВК на дострокових виборах може дати будь-який результат, і суди, які підконтрольні Президенту, цей результат не оскаржать ", - резюмував Н.Спірідонов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 9 Червня 2016 22:05
Яка ж ця пика огидна
кореш Показати IP 9 Червня 2016 22:38
Янукович також монополізував і узурпував владу.Я думаю тут коментарі зайві.До осені не рахуючи червня_чотири місяці.І знову побачимо золотий батон,але тепер Порошенка.
Анонім до кореш Показати IP 10 Червня 2016 02:25
Народную индейскую избу увидишь ;фиг вам называется:печенек больше не завезут.
я Показати IP 10 Червня 2016 01:03
Такі в Україні справи плачевні... Чи Путіна рука в Україні дерибан всього робить, обмануті і зубожілі мої українці ?!
Коля Показати IP 10 Червня 2016 09:01
А Саакашвілі чомусь мовчить і нічого не каже на порошенка це одна каманда ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus