USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко замість допиту в ДБР щодо контрабанди картин пішов на їхню виставку. ДБР прийшло за ним

26 Травня 2020 13:21
П’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко не з’явився на допит як свідок 26 травня у справі щодо контрабанди через кордон України колекції із 43 картин всесвітньо відомих художників до Державного бюро розслідувань. Про це кореспонденту УНН повідомили у пресслужбі ДБР.

«Петро Порошенко не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань», – зазначили у пресслужбі.

Натомість Порошенко поїхав відкривати виставку цих же картин.

У музеї Івана Гончара в Києві відкрилася виставка з 43 картин, які фігурують у справі ДБР. За словами Порошенка, провести виставку запропонувала його дружина Марина.

Експрезидент заявив, що законно придбав картини, які фігурують у кримінальній справі.

«Платіжні доручення на оплату цих робіт були зроблені з мого особистого рахунку після оплати всіх необхідних податків державі. Картини ввезені законно, я не зобов’язаний зберігати оригінали декларацій, хоча вони збереглися», – сказав він.

На доказ цього оригінали митних декларацій, які підтверджують справжність картин, розмістили під кожною виставленою картиною.

У ДБР не розгубилися й теж прибули на виставку, щоб вручити повістку Петру Порошенку. Проте він уже покинув музей, тож передавали повістку Марині Порошенко, пише Telegram-канал Klymenko Time.
Раніше у ДБР вказали, що у встановленому законом порядку довели до громадянина Порошенка П.О. необхідність явки до бюро для допиту як свідка у одному із низки кримінальних проваджень. Так, Порошенку необхідно було з’явитися до Державного бюро розслідувань об 11:00 26 травня.

Нагадаємо, п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка викликали до ДБР для допиту як свідка у справі щодо контрабанди через кордон України колекції із 43 картин всесвітньо відомих художників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 26 Травня 2020 13:45
Йому все пох та нічого йому не буде. Такі реалії. Це все показуза та цирк.
Анонім 2 Показати IP 26 Травня 2020 14:07
А Марина така тупа, що взяла! Природа на ній добре відпочила.
ігор луцький Показати IP 26 Травня 2020 14:10
Разом перевірте чи сплачені митні платежі за меблі,одяг і взуття.Є підозра,що то є контрабанда.
Народна прокуратура Показати IP 26 Травня 2020 14:24
Це дійсно цирк, тому що контрабанди при ввезенні в Україну культурних цінностей не буде (не плутати з вивезенням за межі України). Закон визначає злочином те діяння, яке становить СУСПІЛЬНУ НЕБЕЗПЕКУ. Яку ж шкоду заподіюється українській державі чи суспільству, коли коли покращують їх культурне надбання. Такою є судова практика в Україні протягом всього часу незалежності. Якщо у ДБР цього не розуміють, що ж, хай вчаться на власних помилках. А щодо виклику на допит, то подумайте самі, за заявами Портнова та інших посіпак Януковича ДБР зареєструвала стосовно Порошенка вже 16 проваджень. Якщо приходити до ДБР на виклики по кожному з них хоча б раз у день, то весь свій час Порошенко має проводити на допитах. Портнов автор цього КПК і прекрасно розуміє, як можна використовувати його положення для "законного" знущання над людиною. Тим більше, що слідчий зобов'язаний розпочати кримінальне провадження при наявності заяви і провести розслідування навіть наперед розуміючи, що ніякого складу злочину в діях людини немає.
лучани Показати IP 26 Травня 2020 14:52
Зеленський вже рік нічого не може зробити, весь час йому Порошенко заважає.
Коля Показати IP 26 Травня 2020 14:53
Чіпляються за що небудь,бо був сильний!
щось не так Показати IP 26 Травня 2020 15:01
Цирк нової влади. Вже всіх бандитів посадили? Навпаки на всіх справи позакривали.
Естет Педруччо Показати IP 26 Травня 2020 15:23
Як віддавав картини італійцям, то руки дрижали - в голові калькулятор аж димів :все пропало!
Порох Показати IP 26 Травня 2020 15:32
А це вже кінець епохи бідності? Чи ще ні?
моска львов Показати IP 26 Травня 2020 16:21
Гарант шлунок вшив, брилі косметологи підрізали, горілку стаканами припинив жрати - став на людину схожий ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus