USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«ПортCity» не вдалось «відкосити» від сплати боргу

9 Серпня 2014 08:00
Керівництво торгово-розважального комплексу «ПортCity» намагається усіма можливими і неможливими методами «збити» розмір пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Нагадаємо, замовник будівництва даного ТРЦ - ПП «Реммеблі», згідно із законом, зобов’язане сплатити власну частку у розвиток інфраструктури міста.

Зауважимо також, що своєрідним вкладом у інфраструктуру міста мав бути, власне, підземний перехід біля торгового центру. Однак переходу як не було, так і немає, а місто наразі залишилось ні з чим.

Так, сьогодні, 8 серпня, начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан зауважив, буцімто, представники ПП «Реммеблі» надали усі необхідні розрахунки й просять, аби фірмі вкотре зменшили пайовий внесок.

Згідно із Договором пайової участі підприємство зобов’язали сплатити 6 мільйонів 26 тисяч 870 гривень до міського бюджету, однак ПП «Реммеблі» цього разу намагаються сторгуватись із міською владою на 3 мільйони 926 тисяч 813 гривень, тобто «збити» суму обов’язкового внеску.

У якості аргументу підприємці зазначили придбання насосу за 135 тисяч, водопровід – 92 тисячі 476, будівництво автомобільної дороги на вулиці Сухомлинського – 941 тисяча тощо. Не оминули увагою й розмітку дороги на Карпенка-Карого та відновлення тротуарного покриття.

Загалом, зі слів винахідливих підприємців, загальна вартість усіх збудованих фірмою інженерних мереж та об’єктів інженерної інфраструктури становить 2 мільйони 100 тисяч 57 гривень.

Однак, на думку депутата Луцькради та члена депутатської групи «Новий Луцьк» Рустама Дячука, усі вищеперераховані пункти не є предметом Договору.

«Ці об’єкти у договорі на пайову участь не зазначені. Ви хочете, щоб ми звільнили від пайової участі, договору на яку не існує? Дане рішення є незаконним, бо воно не стосується безпосередньо предмету пайової участі. Я не бачу підстав звільнення ПП «Реммеблі» від пайової участі. Адже існує договір, у якому чітко зазначено, що 6 мільйонів – це і є зовнішні мережі», - наголосив депутат.

На це заступник міського голови Лариса Соколовська відповіла, що «пікантне» питання уже виносили на розгляд липневої сесії, тоді воно було під №18.

З її слів, стаття 40 Закону України «Про містобудівельну діяльність» передбачає внески забудовників на розвиток благоустрою міста. Тому суму цих внесків порахували відповідно до статті.

Утім Рустам Дячук наголосив, що найбільш неприємним є той факт, що теперішнє засідання нагадує засідання минулорічної комісії.

«Вам і підлеглими не надали повної інформації. Більше того, мене, як депутата, ввели в оману. Коли я попросив вас надати мені копію договору, мені його надали. Але ви не надали його під час засідання профільної комісії. Якби це зробили одразу, я ні в якому разі проголосував би за таке рішення. Чому звернення та відповідь потрібно було витягувати з вас лещатами?» - звернувся він до Соколовської.

На це депутат Луцькради та член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що згідно з подібною схемою можна зробити ремонт проїжджої частини по проспекту Соборності або побудувати, скажімо, декоративний фонтан, вартістю 10 мільйонів, а потім вимагати у міста повернути за це кошти.

«Якщо я будую будинок у Луцьку і облаштовую біля нього дорогу, я теж маю право вимагати відшкодування з міського бюджету?» - риторично поцікавився юрист у членів комісії.

Разом з тим, депутат Луцькради Богдан Шиба наголосив, що усі відшкодування повинні бути перераховані до моменту експлуатації об’єкту.

«Кошти перераховані?- Ні! Отже, всі розмови про зменшення суми уже неактуальні. Тоді представники фірми подали абсолютно незаконний документ, що суперечить усім нормам права. А незнання закону не звільняє від відповідальності. Ви мали заплатити по повному розрахунку кошти і тоді вже здати об’єкт в експлуатацію. Але наразі закон і систему абсолютно порушили, і доводити, де і яка з’явилась труба чи дорога, сенсу немає. Я пропоную у примусовому порядку стягнути з фірми внесок в інфраструктуру міста», - звернувся він до представників ПП «Реммеблі».

Нагадаємо, під час прес-конференції 12 червня, заступник прокурора області Олег Корецький звинуватив Луцькраду у бездіяльності. Тоді ж і розглянули питання, чи може прокуратура, згідно з представницькими функціями, стягнути із власників кошти на користь міського бюджету.

Зрештою, члени профільної комісії звернення ТРЦ «ПортCity» стосовно зменшення виплат до міської казни все ж таки відхилили. Тож хитромудрим підприємцям, ймовірно, таки доведеться сплатити усе до останньої копійки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
лучани Показати IP 9 Серпня 2014 08:26
Нехай Шиба поверне збитки,які він наніс місту вішаючи міліонні кредити.
волинянка до лучани Показати IP 9 Серпня 2014 08:33
Всіх, хто був при владі і наніс збитки (дозволив нанести) нашій Волині та Луцьку, треба примусити їх повернути!
RAC до лучани Показати IP 9 Серпня 2014 08:46
був Шиба- були нормальні дороги по місту
Богдан ПаДлович до лучани Показати IP 9 Серпня 2014 10:06
Це все було давно й непвавда.
Анонім Показати IP 9 Серпня 2014 09:48
Скільки вже тих грошей можна тягнути... ніби підуть вони на місто... ага, по карманам розійдуться, а в нас як були паршиві дороги, так і будуть
лучани до Анонім Показати IP 9 Серпня 2014 09:55
Не суди по собі.
Лучанин Показати IP 9 Серпня 2014 11:27
Після " мерства" Шиби з міського бюджету вже погашено 92 млн. грн. Боргів, які він наробив!!!
місцевий Показати IP 9 Серпня 2014 12:06
Шибу до відповідальності і до суду!!!
Ога до місцевий Показати IP 10 Серпня 2014 16:56
Не переводьте стрілки - романюка-буратіновича ніхто не забуде і не простить. Я співчуваю тим людям, які мучаться з козюро-романюково-карабасами. Усіх грошей не заробиш. А людиною треба бути..
Хех до Ога Показати IP 10 Серпня 2014 17:00
Всі питання звелися до того, скільки континіум зекономить, якщо міська влада прогнеться. Міська влада в особі .. та не буду матюкатися.. (чекає/отримала мало відкату) веде перемовини із менеджерами (зарплата яких напряму залежить від "вирішення" питання). Ще є якісь питання?
Анонім Показати IP 9 Серпня 2014 12:08
Це все в стилі славнозвісної фірми "КОНТИНІУМ" не заплатити,обдурити,змахлювати і ще багато різних методів шахрайства!
стилист до Анонім Показати IP 10 Серпня 2014 09:57
А як зі стилем фірм "Укрнафта", "Мавекс"...:)))
ОТО Показати IP 9 Серпня 2014 15:31
Ерема друг Порошенка и хозяин Романюка, так шо лошью из Луцка ничего не обломится
дістали Показати IP 9 Серпня 2014 15:48
Нас як лохів розводять і мер, і Соколовська, які кришують бізнес Єремєєва, а міліція, прокуратура мовчать. Люстрцію почати з міськради!!
люстра Показати IP 10 Серпня 2014 09:55
Почни з себе!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus