USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Власник «ПортCity» нарікає на «необґрунтовано високу» плату за землю

21 Грудня 2015 12:47
ПП «Реммеблі» у своєму зверненні до депутатів міськради нарікає на надто високу ставку плати за землю та застерігає, що це може призвести до подорожчання товарів та послуг.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 21 грудня.

Як повідомив голова комісії Євгеній Ткачук, у зверненні ПП «Реммеблі» йдеться про те, що плата за землю земельних ділянок, що перебувають у власності підприємства, є необґрунтовано високою і була збільшена в 4-5 разів. Автори звернення пишуть, що проаналізували рішення міських рад інших міст щодо цього питання, з’ясувавши, що ставки не перевищують 1% від нормативної оцінки вартості земельної ділянки. Представники підприємства застерігають, що їм доведеться підвищувати ціни на більшість послуг, що обернеться подорожчанням для орендарів приміщень та у кінцевому результаті до підвищення вартості товарів для споживачів.

Начальник управління земельних ресурсів міської ради Сергій Шабала зауважив, що це питання стосується наповнення дохідної частини бюджету міста. Рішення про ставку земельного податку приймали для всіх підприємств та установ міста, в тому числі, такого цільового призначення, як у ПП «Реммеблі». Він наголосив, що не можна для одного підприємства знизити цю ставку, а, наприклад, для ТЦ «Варшавський» залишити її на рівні 2%. Ставки плати за землю визначені Податковим кодексом у межах від 1 до 3%. Торік ставка становила 1% для всіх власників,а цьогоріч у рамках децентралізації місцевим радам надали повноваження встановлювати відсоткові ставки від 1 до 3%. Для всіх закладів оптової та роздрібної торгівлі за земельні ділянки,які перебувають у власності, ставка визначена на рівні 2% від нормативної оцінки вартості земельної ділянки. Посадовець зазначив, що не бачить підстав для зменшення цієї ставки для одного підприємства.

Його позицію підтримали члени комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Василинка Показати IP 21 Грудня 2015 13:16
А Реммеблі орендують приміщення в ПортСіті? Чи що?
Ігор до Василинка Показати IP 21 Грудня 2015 14:09
ПП Реммеблі - власник приміщення "Порт Сіті"
ВОЛЯ НАБРИДЛА? до Ігор Показати IP 21 Грудня 2015 22:00
І ПП "Реммеблі", і "Порт Сіті" - це одна сатана: це єремєєвські-івахіівські злодійські структури, які нібито одна в одної щось орендують, щось нібито одна одній платять. А реально існують задля злочинрних схем, за якими ухиляються від сплати податків і т.п. Звичайно, грошики зручніше класти у власні кишені. Але ж ви у державі живете... То ж НЕ КРАДІТЬ і будете на волі!
O_o? до Василинка Показати IP 21 Грудня 2015 20:56
Навпакию Порт Сіті орендує в Реммеблі.
Мэбэль вынаси! Показати IP 21 Грудня 2015 16:23
Коли збудуєте обіцяний підземний перехід? А на товари ваші нам пх...
Роман Показати IP 21 Грудня 2015 18:01
Громадо!!! Треба скинутись цим бідним людям, щоб їм вистачало грошей і вони не піднімали ціни, а то ж пропадуть. Хай тільки номер картки Приватбанка скинуть. І перехід нехай не будують, ЦЕ Ж ДУЖЕ ДОРГО. І взагалі вони зробили благоустрій, це місто їм повинно платити.
Лучанка Показати IP 22 Грудня 2015 12:40
от чого ви в коментах ниєте...в ТАМ-ТАМі не купуєте продуктів, в Браму на каву не ходите...лахи в Карі, хаузах, резервдах не купуєте????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus