USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«ПортСіті» погрожує орендарям і змушує працювати на Великдень

6 Квітня 2018 13:26
Адміністрація торгово-розважального центру «ПортСіті» в Луцьку втручається у господарську діяльність орендарів й погрожує штрафами, якщо ті не будуть працювати на Великдень. В управлінні Держпраці та інспектори із захисту прав споживачів в один голос говорять про грубе порушення законодавства України, а в самому «ПортСіті» відмовчуються щодо цього конфлікту.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся працівник ТРЦ «ПортСіті», який там орендує площі для торгівлі й розповів про конфлікт з адміністрацією закладу.

«Керівництво нашої торгової мережі не забороняє нам закривати магазин у перший день Великодня, тому ми, як і більшість магазинів, занесли заяви адміністрації «ПортСіті», адже в них орендуємо приміщення. Але досі ми відповіді не отримали. Потім стало ще гірше – прийшов представник ТРЦ і почав погрожувати, мовляв, будуть нас штрафувати, якщо на Великдень ми не відкриємо свої торгові точки – 10% від місячної оренди буцімто за порушення договору. Вони кажуть, що є договір, у якому вказані графіки роботи «ПортіСіті», й ми зобов’язані їх дотримуватися.

Подібна ситуація була торік на Різдво. Втім, люди почали висловлювати невдоволення, розповіли про це в ЗМІ й вони пішли нам на поступки. Вже цього року на Різдво проблем не було, а на Великдень знову показують зуби», - розповідає адміністратор одного з торгових магазинів.

У своєму листі-відповіді, який адміністрація ТРЦ «ПортСіті» надсилає орендарям, вітають зі святом та наполегливо просять працювати на Великдень: «Вітаємо з Великодніми святами! Нехай це свято наповнить серце світлими почуттями надії та любові. Наполегливо просимо дотримуватися загального графіку роботи ТРЦ 8 квітня з 12:00 до 22:00».
Посилаючись на договір, вочевидь, адміністрація «ПортСіті» забула чи хоче забути його пункти, де правилами внутрішнього розпорядку суборендарів передбачено у статті 5, що категорично заборонено закривати приміщення протягом роботи ТРЦ, за винятком новорічних, різдвяних свят та Великодня.

«Суборендар має право змінювати час роботи магазину на власний розсуд, або робити ці дні вихідними, при цьому письмово повідомивши орендаря про такі зімни за 3 робочі дні», - йдеться в документах.
Заступниця начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятості та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Волинській області Наталія Ганя,коментуючи ситуацію каже, що ТРЦ діє незаконно.

«Кожен роботодавець самостійно встановлює режим роботи й розважальний заклад не має права керувати орендарями. І жодних підстав для штрафів немає. Навіть якщо якийсь такий пункт передбачено в договорі, то він немає юридичної сили, адже договір укладений з порушенням норм законодавства, бо ж законодавство має вищу юридичну силу», - наголошує Наталія Ганя.

У цій ситуації інспектор захисту справ споживачів порадила надіслати керівництву «ПортСіті» скаргу і з їхньою відповіддю відстоювати свої права в суді.

«Працювати чи не працювати у державний вихідний день – це питання, яке вирішує суб’єкт господарювання самостійно і ніхто їм вказувати не може. Такого втручання у діяльність суб’єкта законодавством не передбачено. У такій ситуації, яка склалася, варто звернутися до адміністрації закладу з письмовою претензією, аби мати офіційну відповідь. І вже з цим документом потрібно звернутися до юриста, який допоможе в суді відстояти свої права», - радить головний спеціаліст відділу правового забезпечення головного управління Держпродспоживслужби Віталій Мах.

Зрештою, каже Олександр, зваживши на те, що «ПортСіті» залякує людей штрафами, не працювати на Великдень мають намір лише два магазини на другому поверсі, інші бояться санкцій.

Аби почути офіційну позиції керівництва «ПортСіті», редакція звернулася до них за коментарем, однак жодної відповіді немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
я Показати IP 6 Квітня 2018 14:13
Жадні виродки, дайте людям відпочити від вашого "раб-сіті", хочете то самі виходьте і колядуйте під дверима. Особисто в мене навіть думки не виникало йти на Пасху в цей ТЦ і таких як я думаю багато.
ааа Показати IP 6 Квітня 2018 14:36
Вже взагалі подуріли, за тими грошима світу білого не бачать. всі будуть святкувати, кому здались ті магазини?
Оп-а Показати IP 6 Квітня 2018 14:50
Порт сіті - це безбожники, нічого святого у них крім грошей немає! Обходьте його 10 дорогою!
СКАЙ Показати IP 6 Квітня 2018 15:36
ПОРТ СІТІ ПОРУШУЕ ТРУДОВИЙ ЗАКОН
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2018 16:28
Коментарі якісь штучні... Виглядають як коментарі до реклами "липових" продуктів.
До Васі до Лучанин Показати IP 6 Квітня 2018 20:23
Обізвалася адміністрація Портсіті... А комент дати слабо - гі**юки!
Джек Показати IP 6 Квітня 2018 17:17
Хто там кого може заставити?ТАМ ВСІ ТІЛЬКИ ЗА ПРАЦЮВАТИ БО БУДЕ МІЛІОН ЛЮДЕЙ І МІЛІОН КАСИ. !!!ОРЕНДАРІ ПЛАТЯТЬ ОРЕНДУ НЕЗАЛЕЖНО ВІД ТОГО ЧИ ПРАЦЮЮТЬ ЧИ НІ!!!
Працівник до Джек Показати IP 6 Квітня 2018 17:37
Практично усі працівники, усіх закладів хотіли б бути вдома з сім*ями чи відпочивати на природі. В Різдвяні та Великодні свята потік клієнтів практично 0, і ніякого прибутку немає.
Арт Показати IP 6 Квітня 2018 17:30
Можна подумати, що на Пасху хтось піде купляти джинси або туфлі... Якийсь бред... Поляки почали привчати своїх людей жити в неділю без магазинів і поважати вихідний день. В людей має бути повага до великих свят, які варто зустрічати в родинному колі, а не шастати по розважальних закладах!
Дмитрий до Арт Показати IP 8 Квітня 2018 13:48
Я как раз собрался, вот и гуглю работает ли. Не нужно обобщать.
вовк Показати IP 6 Квітня 2018 18:26
полишуки не бунтуйте . Сказано в Порт - лапи до гури кошики в зуби вперед на закупи.
ді Показати IP 6 Квітня 2018 18:38
Европа приняла закон про недільний вихідний день,а в нас як не в людей,приклад берем тільки про пенсійний вік.
Невідомий Показати IP 6 Квітня 2018 21:07
Я є працівник Порт Сіті, і у святковий день не бачу сесну виходити на роботу, адже лучани є християни, і шанують таке свято, як Великдень, проводячи його у церкві і колі сім’ї. Тим більше, що сама адміністрація у цей день є вихідною. Чому нас працівників заставляють працювати? Для кого???
атеїст до Невідомий Показати IP 7 Квітня 2018 00:51
" лучани є християни" - не треба всіх одними граблями, шановний, ви ображаєте мої почуття атеїста А по темі, в договорі прописано, бла-бла-бла "заборонено закривати приміщення протягом роботи ТРЦ, за винятком новорічних, різдвяних свят та Великодня." попередили за 3 робочі дні і усьо. Головне попереджати письомово і при свідках
працівник бля*о сіті Показати IP 6 Квітня 2018 21:08
Закінчені олені там сидять і складають цей графік, а самі ж головне будуть сидіти по берлогам яйцями битись. Просто неадеквати....!!!!!!!
Р Показати IP 7 Квітня 2018 21:35
Чомусь ніхто не говорить за працівників там там маю на увазі магазинів в там тамі..В ньому теж працюють люди яким не зробили цього року вихідний..І принесли таку ж бумагу як і в порт сіті..Тільки в неділю 8,ми працюємо з 10 ранку..це при тому що в цей час всі будуть сидіти за святковим сніданком.. Керівництво порт сіті і там таму не думає за своїх працівників та й по моєму немає ні духовних ні будь яких інших людських цінностей....
Анцихрист Показати IP 8 Квітня 2018 04:02
Цю наругу над працюючими Івахів і Ко не забули вчверити. А от згадати, що напередоні - 4 квітня головному архітектору цього Порт Сіті Єремеєву виповнилося б 50 років Івахів забув згадати. Використав Єремеєва, обібрав дітей свого колишнього товарища - і спи спокійно, Ігоре, ми тут доділюємо твої статки, так що не твоїх ювілеїв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus