USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада віддасть ПортCity більше 2 мільйонів гривень?

21 Травня 2014 17:12
На сесію Луцькради пропонують питання, після ухвали якого місто буде винне забудовнику ПортCity більше 2 мільйонів гривень. Таку заяву зробив депутат Луцької міської ради Богдан Шиба.

Питання стало дискусійним під час постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 21-го травня.

Так, проект рішення «Про зменшення розміру пайової участі ПП «Реммеблі» у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста» планують винести на 60-ту сесію міськради, яка відбудеться 28-го травня, адже під час попереднього розгляду питання «провалилося», не знайшовши підтримки у депутатів.

Нагадаємо, згідно з умовами договорів, за те, що місто дозволяє будувати торгово-розважальний центр, ПортCity мало б зробити вклад у розвиток інфраструктури міста, який сплачують всі організації в міський бюджет.

«Зараз виходить так, що торгово-розважальні центри платять від кошторисної вартості будівництва 1.6% – це смішно. Посилаючись на закони України, гроші на розвиток міста мають бути заплачені до здачі об’єкта, а ПортCity вже функціонує. Ото ж бо, якщо ми підтримаємо запропонований нам проект, то ми будемо винні забудовнику 2 мільйона 598 тисяч гривень, адже пайова участь ПП «Реммеблі» має бути більше 6 мільйонів 500 тисяч гривень, а будівництво їх мереж вартує 8 мільйонів гривень», - роз’яснює депутат Луцької міської ради Богдан Шиба.

Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан каже, що проект треба підтримати, бо для цього є усі необхідні документи.

Також він зауважив, що виконує лише свої функції й не відчуває жодних утисків від приватного підприємства, й не має жодних домовленостей з цього приводу.

Зрештою, члени профільної комісії вирішили зняти це питання з розгляду й довивчити.

Нагадаємо, щодо цього проекту рішення, постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту вирішила створити тимчасову комісію, аби конфлікт ґрунтовно проаналізували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Cом Показати IP 21 Травня 2014 17:48
Халепа..................
Виборець Показати IP 21 Травня 2014 17:49
Подивимось, як проголосують наші обрані народом депутати. Прохання вивісити поіменні списки з голосування.
12457 Показати IP 21 Травня 2014 22:32
краще нехай перерахують гроші для маленької дівчинки Катрусі на яку в луцькому пологовому будинку впала гаряча лампа. так шкода маленької...
Анонім Показати IP 21 Травня 2014 23:35
Та віддайте еремееву весь річний бюджет, а то й двухрічний хай порадує, а нам нічого не треба
анонім 2 Показати IP 22 Травня 2014 10:21
Міську Раду потрібно розігнати. Люди не на свому місці. Корупція процвітає. Приватні структури роздають хабарі і інші блага чиновникам, а ті стають ручними. Міська Рада прогила на 100% на чолі з шефом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus