USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Порушення під час виборів у Луцьку

25 Травня 2014 21:33
Голосування у Луцьку пройшло спокійно. Лише на окремих дільницях фіксувались окремі порушення.

У луцькій ДВК №072071, що по проспекту Відродження члени комісії надали можливість двом виборцям, які мали голосувати удома, проголосувати в приміщені виборчої дільниці. Даний факт порушує ч. 15 ст. 77 Закону України «Про вибори Президента України». Зокрема, «У разі, якщо виборець, включений до витягу із списку виборців для голосування за місцем перебування, прибув у приміщення для голосування після того, як члени дільничної виборчої комісії вийшли для організації голосування за місцем перебування, такому виборцю не може бути видано виборчий бюлетень для голосування до повернення членів комісії, які організовують голосування за місцем перебування, та з’ясування питання, чи не проголосував цей виборець за місцем перебування», - інформують у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Причиною цієї ситуації стало те, що члени виборчої комісії, склавши витяг зі списку виборців у неділю (що теж є порушенням) забули проставити у списку виборців спеціальні позначки у графі «підпис виборця».

Інший інцидент на цій дільниці трапився коли виборець не зміг проголосувати, так як у списку виборців навпроти його прізвища уже стояв підпис. Водночас, виборець стверджував, що він не голосував. Голова ДВК запропонувала виборцю написати скаргу, якщо він вважає, що його права порушені, але жодної скарги до комісії з цього приводу не надходило.

Також, по різних дільницях Луцька спостерігачі фіксували випадки, коли виборці хотіли проголосувати на підставі закордонного паспорту чи посвідчення водія, але члени ДВК спрацювали професійно і не дали здійснити такого незаконного голосування.

Крім того, згідно з повідомленням УМВС України у Волинській області, в приміщення школи на вулиці Львівська у Луцьку, де розміщується виборча дільниця № 071034, двоє чоловіків в стані алкогольного сп’яніння зірвали інформаційні плакати кандидатів. Порушники були затримані правоохоронцями, їх дії кваліфікують за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Виборець Показати IP 25 Травня 2014 21:54
Давайте усі дружно привітаємо Леді Ю з її черговим і таким прогнозованим та бажнаим ФІАСКО і замовимо їй по усіх радіостанціях неньки-України та телевізійних каналах державного та регіонального значення пісню Гаріка Крічевського "Мой номер 245!.."
Патриот до Виборець Показати IP 25 Травня 2014 23:09
Вона ще вам відповість!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Зря ви так!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Сама достойна людина серед цих всіх пройдисвітів!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus