USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Порятунок Луцька шукатимуть науковці

28 Квітня 2009 18:29
У Луцькому національному технічному університеті 28 квітня відбувся «круглий стіл», покликаний знайти шляхи розв’язання проблем обласного центру Волині. Тому й темою для обговорення стали «Проблеми розвитку міста Луцька та перспективи їх вирішення», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Розпочався «круглий стіл» із вступного слова першого проректора ЛНТУ Зоряни Герасимчук. Науковець зауважила, що наукова дискусія відбувається у рамках програми співпраці Луцької міської ради та вишу. Вона додала, що учбовий заклад може запропонувати місту використання інноваційних технологій в усіх галузях, підготовку кадрів, науковий потенціал і впровадження змін, котрі дадуть економічний ефект в усіх бюджетонаповнюючих сферах обласного центру Волині.
 
Під час засідання «круглого столу» були присутні і представники департаменту ЖКГ, інженерного, транспортних відділів, юридичного управління Луцької міської ради, «Зеленого господарства», «Водоканалу», «Спецкомунтрансу» та «Луцьксвітла». Серед гостей були й заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк та директор ДКП «Луцьктепло» Рустам Дячук.
 
Луцький міський голова Богдан Шиба, котрий виступив із вітальним словом, зазначив, що співпраця із ЛНТУ окреслюється конкретними проектами. «Я впевнений, що ці проекти будуть реалізовані спільно. Адже, вони співпадають із вузловими позиціями Плану соціально-економічного розвитку міста», – додав луцький керманич. Він наголосив, що навіть під час кризи місто не збирається відпочивати, адже можна вести розрахунки, а після того як «потепліє» – проваджувати якісні зміни у життя лучан.
 
Основою «круглого столу» стали виступи науковців вузу із розробками та проектами й їх обговорення. Наприклад, цікавими для учасників зібрання виявилися доповіді, що розповідали про питання екологічного стану Луцька, оптимізацію міського сміттєзвалища у селі Брище, концепцію розвитку дорожньо-транспортного господарства, технологію зведення бюджетного екологічного житла, проблеми енергозбереження міста, управління автомобільним транспортом. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Квітня 2009 18:34
Хай шукає, щоб не було "казусу" http://www.comments.ua/?art=1240501426

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus