USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На біл-бордах Луцька шукатимуть «порнушку»

18 Грудня 2009 15:12
Громадська рада при Луцькому міському голові вирішила перевірити рекламні біл-борди, які встановлені на вулицях міста. Активісти шукатимуть аморальні зображення та вимагатимуть від влади демонтувати щити.
 
Захистити честь і моральний спокій лучан зголосилися місцеві громадські організації, переважно молодіжні. На засіданні громадської ради голова ВОГО «Гендерний центр» Оксана Ярош нагадала, що торік проводилася подібна кампанія. Щоправда, тоді полювали на зовнішню рекламу, що пропагує дискримінацію чоловіків або жінок.
 
«Сьогодні найяскравіші факти порушення законодавства можна подавати на експертизу Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі. У випадку виявлення порушень на рекламних щитах міста, їх фіксуватимуть та розглядатимуть на наступному засіданні Громадської ради», - пообіцяла Оксана Ярош.
 
Представники організацій, які будуть інспектувати біл-борди, досі не можуть роз’яснити – яким чином каратимуть порушників суспільної моралі. Ймовірно, рекламні «порнощити» негайно демонтують. А, можливо, власників біл-бордів змусять сплатити штраф.
 
До слова, громадські організації не пояснили, де та межа між непристойністю, поронографією та здоровою еротикою. Доходить до смішного. Скажімо, обласна газета розкритикувала нібито непристойні біл-борди Луцька. Проте ці зображення насправді є соціальною рекламою, яка встановлена за гроші Євросоюзу. Питається, а судді хто?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Юка Показати IP 18 Грудня 2009 15:27
сумніваюся я, що ГО вдасться вплинути на орендарів рекламних площ і змусити їх демонтувати біл-борди з виявленими порушеннями (адже за рекламу проплачено, укладено договір, яким передбачено і терміни "висіння", а гроші, як відомо, "творять дива"). Вже рекламу алкоголю і тютюну побороли!
АРВ Показати IP 18 Грудня 2009 16:11
Відповідно до діючого законодавства за рекламу відповідає рекламодавець а не рекламорозповсюджувач... Громадській раді варто вивчити законодавство. Готові допомогти. arv.do.am
Vetal Показати IP 18 Грудня 2009 17:09
Ну й деж вони ту порнушку збираються шукати: може порнушка це написи "Я- Україна" або лице зека який рветься у президенти і намагається всіх почути., а ще більш вульгарно виглядає білборд в чорно-зелену полоску з написом "Нова Індустріалізація")))
Дмитро Тимощук Показати IP 18 Грудня 2009 18:46
а проблеми з граматикою не вирішили ))) біл-бордах - пишеться правильно БіГБОРД )) а в слові поронографією - лишня одна буква О, закликаю вас редагувати своїх колег з інших ресурсів, бо всі ми грішимо помилками
Юка Показати IP 18 Грудня 2009 18:53
До Дмитро Тимощук: і все-таки правильно писати "біЛборд". це з тієї ж серії що "зробити ксерокс" і лише обізнані знають, що ксерокс - це назва фірми, а не копіювання чогось http://209.85.135.132/search?q=cache:sM8HUPno7E8J:ckdesign.org.ua/2007/01/20/billboard/+%D0%B1%D1%96%D0%BB+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4+%D1%87%D0%B8+%D0%B1%D1%96%D0%B3%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4&cd=1&hl=uk&ct=clnk&gl=ua&client=firefox-a
Заноза Показати IP 18 Грудня 2009 20:40
До Тимощук: аби щось ляпнути.
seal Показати IP 19 Грудня 2009 10:22
Все ж таки я думаю, що слово "порнушка" в цьому випадку має дещо інше значення. Згідний, що відвертого натурального порно на білбордах не знайти. На мою думку тут скоріше малося на увазі недоцільне використання оголеного жіночого тіла у рекламі. Я не проти жіночої вроди і, як виразились журналісти ВН, здорової еротики. Вони мають право на існування в рекламі. Але давайте задумаємося, чи варто це використовувати у рекламі без розбору. Ну погодьтесь, що якось недолуго виглядає напівоголена красуня, яка рекламує цемент марки 500, чи, наприклад, токрний станок. Або згадайте рекламу банку "Фінанси та кредит" про швидку фінансову допомогу із зображенням еротичної медсестри, скоріше всього взятої з дешевої німецької порнушки. Думаю, що на це слід звернути увагу ГО. А те, вдасться в цьому напрямку щось зробити чи ні покаже час. Не піднімаючи проблему - її не вирішити. Як відомо - під лежачий камінь вода не тече.
seal Показати IP 19 Грудня 2009 10:27
Між іншим яскравим прикладом недолугого використання оголеного тіла (як жіночого, так і чоловічого), на мій погляд, може бути ілюстрація не початку цієї новини. Безумовно, це не порно, але виглядає дещо тупувато.
Таня Показати IP 23 Грудня 2009 23:22
Громадські організації не пояснили, де та межа між непристойністю, поронографією та здоровою еротикою. В цьому і вся суть. Навіть найпристойніший малюнок можна трактувати по-різному.
ігор к Показати IP 24 Грудня 2009 14:53
правильно пишеться - РЕКЛАМНИЙ ЩИТ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus