USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Посли ЄС затвердили «азовський пакет» санкцій проти росіян

6 Березня 2019 12:46
Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) у середу затвердив запровадження санкцій проти росіян, яких в Євросоюзі вважають причетними до інциденту із захопленням українських суден поблизу Керченської протоки.

Представники, зокрема, вирішили ввести персональні санкції проти 8 громаядн Росії, причетних до захоплення 24 українських військових. Про це повідомив у Twitter корреспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк, передає Європейська правда.

За його інформацією, рішення буде формалізовано наступного тижня. Крім того, наступного тижня на півроку буде продовжено персональні санкції санкції проти 163 осіб та 44 юридичних осіб в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу.

Рада міністрів ЄС із закордонних справ обговорювала ситуацію в районі Чорного і Азовського морів 18 лютого. Після засідання ради глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні оголосила про досягнення політичної домовленості країн Євросоюзу щодо введення відповідних санкцій.

Нагадаємо, термін дії індивідуальних обмежувальних заходів ЄС проти росіян і сепаратистів завершується 15 березня.

25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь і буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus