USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Волиньрада вимагатиме скасувати абонплату за газ

10 Квітня 2017 11:50
Звернення до центральних органів влади з вимогою скасувати абонплату за підключення до системи газопостачання закликають ухвалити депутатів облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 10 квітня.

Депутати розглянули проект звернення щодо скасування абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

«Діючи в інтересах олігархів, яким і належать облгази та енергетичні підприємства, Володимир Гройсман з Петром Порошенком продовжують цинічно знущатися з українців. Олігархи, зрозумівши, що люди відреагували на здорожчання блакитного палива і почали економити, не захотіли втрачати надприбутків і вигадали ще один щомісячний здирницький платіж.

Так, з 1 квітня споживачі вимушені платити щомісяця абонентську плату за підключення до системи газопостачання незалежно від фактичного обсягу споживання газу. На абонентську плату за газ субсидія не поширюється. Це означає новий удар по кишенях рядових громадян. Таке рішення болюче вдарить насамперед по громадянах, які і так економно споживають газ. Найбільше постраждають ті абоненти, які сезонно користуються газом – наприклад, використовують його тільки влітку на дачі. Також постраждають громадяни, що споживають мало газу, не мають лічильників, але мають велику кількість прописаних на своїй житловій площі», - йдеться у зверненні.

Заступник голови облради Олександр Пирожик зазначив, що наразі рішення про введення такої абонплати призводитиме до того, що кошти потраплятимуть в кишеню олігархів. Він наголосив, що надавачі таких послуг не несуть жодних додаткових затрат, натомість додаткове навантаження лягатиме на гаманці простих користувачів, при тому, що люди неплатоспроможні. Нині НКРЕКП повідомила лише про відтермінування введення абонплати, а не її скасування. Тому, зі слів заступника голови облради, депутати повинні стати на бік людей та продемонструвати категоричне несприйняття такого нововведення та висловити свою позицію щодо скасування абонплати. З його слів, деякі районні ради вже підтримали подібні звернення, тож тиск на владу повинен бути тотальним на рівні як міських та районних, так і обласних рад.

Члени комісії рекомендували підтримати проект звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 10 Квітня 2017 14:26
Вже без вас скасували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus