USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нацкомісія скасувала введення абонплати за газ

10 Квітня 2017 12:25
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала дію своєї постанови про введення абонплати за газ з 1 квітня 2017 року.

Відповідне рішення було одноголосно підтримано членами комісії на позачерговому засіданні регулятора10 квітня, повідомляє УНІАН.

«Ми сьогодні повинні ухвалити рішення, яке було озвучене департаментом (регулювання в нафтогазовій сфері – ред.), для того, щоб скасувати (постанову – ред.), провести додаткові консультації, забезпечити, щоб для українців не було підвищень у результаті цього рішення», - сказав голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

«Ми хочемо оголосити всім, що наше рішення ухвалювалося відповідно до законодавства, публічно. Якщо нам не вдалося з першого разу пояснити якісно це рішення, ми беремо тайм-аут для того, щоб провести консультації за участю громадськості, провести консультації з Кабміном, в тому, що перебуває в його компетенції, щоб покрити субсидіями.

Поки що це рішення детально вивчатиметься і переглядатиметься», - додав Вовк.

На уточнююче запитання народного депутата Олега Ляшка голова НКРЕКП підтвердив, що комісія скасовує своє рішення про введення абонплати за газ з 1 квітня 2017 року.

Нагадаємо, 28 березня НКРЕКУ прийняла рішення про затвердження за новою методологією тарифів на послуги розподілу природного газу для газорозподільних підприємств, розрахованих на основі приєднаної потужності. Це "покращення" означає, що споживач має окремо оплачувати вартість самого газу і вартість його розподілу (незалежно від обсягу фактичного споживання). Тобто від 1 квітня українцям за газ довелося б платити двічі через введення абонплати – платежу за те, що газова труба дійшла до вашого будинку чи квартири. Причому в НКРЄ це називають європейською практикою.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Луцька міська рада під час 22-ї позачергової сесії 6 квітня звернулась до центральних органів влади з вимогою скасувати рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання з питань енергетики та комунальних послуг, щодо введення абонентської плати за підключення до газових мереж.

Таке ж саме звернення збиралися затвердити депутати Волинської обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 10 Квітня 2017 15:46
Труби були прокладені в СРСР за кошт громади та України за кошт громадян. Ніяких грошей ми їм не повинні за труби.
анонім Показати IP 10 Квітня 2017 17:06
нехай плату за повітря вводять по обєму легень чи вазі людини))))) Ото прибильне діло було б
Я Показати IP 10 Квітня 2017 19:07
Передати всі газові структури в державу!!!
Споживач Показати IP 10 Квітня 2017 21:02
І що далі.Це все "маневри".Так було задумано.Не відволікайтесь люди на дрібниці,а вивчайте "матчасть".Попереду нас чекає ще не таке паскудство.Країна практично банкрут,а платити по відсотках обовязково,і вже.Тепер "закинуть"продаж землі,пенсійну і абонплата за газ-це вже буде просто так-дрібничка...Нас просто дурять,бо ми дозволяємо і це факт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus