USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бездіяльність – це саботаж: Луцькрада звернулася до президента щодо фінансування сил тероборони

27 Січня 2022 14:49
Луцька міська рада звернулася до президента, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та РНБО щодо фінансового забезпечення територіальної оборони України.

Про це йшлося 27 січня під час засідання 25 сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів винесли питання про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради Національної безпеки та оборони України щодо фінансового забезпечення територіальної оборони України.

Читати ще: Агресія Росії: сценарії повномасштабного вторгнення, наслідки, готовність України

Депутатка Алла Доманська відзначила, що підтримка територіальної оборони є дуже важливою.

«Згідно з законодавством обороною країни має займатися центральна влада. Хотілося б, щоб вона ставилася до цього відповідальніше. Є думки, що не варто сіяти паніку, але потрібно бути готовим до будь-якого розвитку подій», – зазначила Алла Доманська.

«Звертаємось до вас з вимогою терміново розробити проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою фінансового забезпечення виконання Закону «Про основи національного спротиву».

На час розробки та прийняття комплексного рішення вимагаємо підтримати проєкт Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» щодо збільшення видатків на оборону та зміцнення обороноздатності держави (6542 від 24.01.2022). Ним, зокрема, встановлюється обов’язок Кабінету Міністрів України протягом десяти днів з дня набрання чинності цим Законом забезпечити виділення з резервного фонду Державного бюджету України 300 млн гривень для потреб організації територіальної оборони.

Читати ще: На Волині розгортають частини тероборони

Місцеві бюджети вже у І кварталі мають отримати кошти для створення системи національного спротиву. Бездіяльність у цих умовах – це саботаж.

У час смертельної загрози з боку держави-агресора – Російської Федерації – ми закликаємо до консолідації всіх державницьких сил, до припинення внутрішніх політичних воєн на знищення.

Сьогодні й органи державної влади, й органи місцевого самоврядування, й армія, і громадянське суспільство – в одному окопі. І лише разом стримаємо ворога», – йдеться у зверненні.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Підпільник Кіндрат Показати IP 27 Січня 2022 15:41
Основне завдання власті зараз,- це щоб сів пйотр,- все інше другорядне!))
Володя Показати IP 27 Січня 2022 16:40
Всі в одному окопі - тьотя, ти смішна? Ти краще звернись до теперішніх і колишніх воєнкомів і нехай вони профінансують всю цю музику з тих хабарів, які свого часу набрали!
Га? до Володя Показати IP 27 Січня 2022 16:46
Ти, придурку, хоч раз давав? Верзеш...
Тербандит до Га? Показати IP 27 Січня 2022 18:40
Дітей, значить, не маєш.
Анонім до Володя Показати IP 27 Січня 2022 18:04
Якщо подивитись декларації.то їхні жінки ФОП, в мають доходи нормальні
Лучанин Показати IP 28 Січня 2022 17:51
Забороніть РПЦ в Україні і присвойте їм відповідне звання, це ж прямі адепти "рускава мІра"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus