USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Потрійне порушення: у Луцьку водій маршрутки розраховував пасажирів готівкою в присутності контролера. Відео

31 Серпня 2022 17:37
В одній із луцьких маршруток контролер ігнорував те, що пасажири розраховувалися за проїзд готівкою. Крім того, водій у присутності контролера спокійно передавав пасажирам решту.

Момент потрійного порушення правил перевезення і контролю у громадському транспорті зафіксувала на відео очевидиця інциденту. Відео потрапило до очільника департаменту економічної політики Луцької міської ради Бориса Смаля. Посадовець надзвичайно обурився побаченим.

«На цьому відео зафіксовано, як порушують умови проведення контролю: і водій, і контролер, і пасажир. Тому що коли в присутності контролера пасажир передає водію гроші, а водій навіть решту дає, це неприпустимо», – зауважив Борис Смаль.
Він наголосив, що за таку роботу, як на відеоролику, контролер заробітної плати точно не отримає.

«За відмову сплатити вартість одноразового проїзду законним безготівковим способом контролер зобов’язаний висадити пасажира із транспортного засобу. Або ж змусити його сплатити за проїзд законним способом», – зазначив посадовець.

Читати ще: Перевірки в луцьких маршрутках: за готівку – 17 тисяч штрафу водієві

Штрафні санкції за використання готівки під час розрахунку пасажирів за проїзд накладатимуть і на водіїв.

«Якщо водій розраховує пасажира готівкою, то контролер зобов’язаний повідомити про це до Укртрансбезпеки, але аж ніяк не закривати очі на правопорушення. До того ж, кожен учасник перевезення, пасажир також, може подавати таку скаргу в органи контролю. Утім, це обов’язок саме контролера», – підкреслив директор департаменту економічної політики.

Посадовець зауважив, що у разі порушення і невиконання обов’язків контролеру також загрожують штрафні санкції, зокрема, непідписання акта виконаних робіт і несплата або виплата не в повній сумі зарплатні.

«Щодо конкретної ситуації, яку бачимо на відео, то з цим контролером я розмовляв. Окрім того, планую зустріч з усіма контролерами, щоб вони нарешті зрозуміли, що їхню роботу бачить велика кількість людей. Тому будь-яке порушення стає легальним. Щодо водіїв, то я зустрічаюсь із перевізниками та власниками маршрутів щонайменше раз у тиждень. Водії визнавали свої помилки, обіцяли, що більше так робити не будуть, але якщо відверто, у щирість таких обіцянок я поки що не вірю», – зауважив Борис Смаль.

Читати ще: Відомо, чи подорожчає проїзд у тролейбусах Луцька

Насамкінець посадовець вкотре застеріг лучан від готівкового способу оплати проїзду в громадському транспорті, оскільки готівка – це і є основна причина збільшення вартості проїзду.

«Гарний приклад того, як можна зберегти фіксований тариф, показує Луцьке підприємство електротранспорту і безпосередньо пасажири тролейбусів. Там нуль готівки – і як наслідок ціна за проїзд не зростає, лишаючись у межах 6 гривень у тролейбусах та 14 гривень у маршрутках. Два місяці тому ми мали намір переглянути тариф одноразового проїзду у тролейбусах, але такий наплив пасажирів, який перейшов із маршруток в тролейбуси, забезпечив фіксацію тарифу, тому підвищувати його поки що немає потреби. Хіба що зросте ціна на електроенергію», – пояснив посадовець.

До слова, у Луцьку, крім контролерів, працюють групи волонтерів, які на добровільних засадах ведуть відео- і фотозйомку із транспортних засобів, а матеріали передають департаменту економічної політики Луцької міської ради. Тому рано чи пізно про будь-яке порушення правил перевезення стане відомо органам контролю, і тоді штрафів уникнути не вдасться.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2022 18:22
Краще пішаком пройтися і непаритися з такими законами.
Уася до Лучанин Показати IP 31 Серпня 2022 20:34
Що протизаконного в оплаті проїзду?
ВОВК до Лучанин Показати IP 31 Серпня 2022 21:54
Пробачте, з якими законами ???
Олег Показати IP 31 Серпня 2022 20:25
"...готівка – це і є основна причина збільшення вартості проїзду..." Точно основна? Таке відчуття, що до березня місяця 80% пасажирів розраховувалась готівкою! Зараз добре тим, хто живе в районі курсування приміських маршруток! 10 гривень за проїзд і ніяких проблем! Тільки на рожищанському марштурі бариги - деруть аж 15 по місту! Ну і нафіг ними іздити чи під"їзджати за такі гроші?
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2022 21:22
Ото кримінал піздец
Тетяна Показати IP 31 Серпня 2022 21:27
Я завжди оплачую проїзд і сумлінно стараюсь це робити але.... Вийдеш на зупинку, а можливість поповнити рахунок десь через 3 зупинки і то не в час тривоги. Що робити? Слово " розраховувалися" вказує на бажання оплатити проїзд. І неможливість вчасно поповнити рахунок створює незручності, створені як для пасажирів, так і для водіїв. Непродуманість системи оплати і додаткові стреси.
Порядок Показати IP 31 Серпня 2022 22:43
Перш ніж перевіряти оплату сіті-картками,створіть умови для поповнення цих карток, чи на таксі їхати ,щоб поповнити, бо в маршрутці -ШТРАФ впаляють
Бляха Показати IP 1 Вересня 2022 05:02
Зробіть готівкою 20 грн + білетики має водій давати, Сіті карт 10 грн . І все стане на свої місця.
Світовий уряд Показати IP 1 Вересня 2022 06:21
В ,якому місті крім Луцька можна бути оштрафованим за оплачений проїзд ?
Луцький Показати IP 1 Вересня 2022 15:27
Хай волонтери допомагають армії, а не вимахуються в маршрутці. Людина оплачує проїзд і не оплачує зовсім - є різниця? Як пасажиру зручно, то хай так і розраховується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus