USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцьких маршрутках з’являться контролери

26 Лютого 2020 18:31
У Луцькій міській раді створять контрольну групу, яка контролюватиме процес оплати за проїзд у маршрутках. Таким чином міська влада хоче боротися із готівковим розрахунком у громадському транспорті.

Про це під час пленарного засідання чергової, 70-ї сесії Луцької міської ради, що відбулося 26 лютого, повідомив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

З його слів, ініціатива міської влади надати перевізникам право самостійно контролювати процес оплати в маршрутках, на дії не спрацювала.

Саме тому у міській раді створять контрольну групу, а з перевізниками укладуть відповідні угоди, згідно із якими спеціальні фахівці будуть контролювати процес оплати за проїзд у громадському транспорті.

Григорій Пустовіт акцентував, що попри боротьбу міської влади з готівкою у маршрутках, ця проблема не зникає.

«Думаю, що найближчим часом, за доброї волі перевізників, зможемо вирішити це питання», – наголосив посадовець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що обіцяні владою штрафи 20-кратному розмірі від встановленої вартості проїзду в громадському транспорті, схоже, не лякають незаконослухняних лучан, які й далі продовжують розраховуватися за проїзд у маршрутках готівкою.

Як пояснив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов, контроль за сплатою проїзду, згідно із положенням «Про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування м. Луцька», а також у відповідності до Адміністративного Кодексу України, покладається на перевізника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Луцьк Показати IP 26 Лютого 2020 19:01
Навіть в Гондурасі є альтернатива оплати проїзду в громадському транспорті. Перед тим, як кардинально щось змінювати, потрібно запроваджувати цивілізовані умови для жителів населених пунктів. Як мінімум, можливість придбати разовий квиток на базових зупинках, а не виключно електронний. Складається враження, що люди у "війні" між міською владою та перевізниками, просто заручники ситуації... і це стосується не тільки транспорту!!!
Василь Показати IP 26 Лютого 2020 19:09
" попри боротьбу міської влади з готівкою у маршрутках, ця проблема не зникає." Та скільки вже можна вам казати - не можна вирішити проблему - потрібно її очолити. Пояснюю: потрібно запровадити продаж у водіїв одноразових (а не двох- чи трьохразових) квитків, за затвердженою ціною 6 гривень. На них має бути QR-код, для зчитування валідатором та пристроями для контролю. Таким чином вирішиться проблема селян з сусідніх сіл, туристів, які вперше відвідують Луцьк, а також лучан, які забули поповнити картку, чи по інших причинах не можуть нею розрахуватися, або якщо в смартфоні "глюкнув" додаток сітікард. Купа проблем вирішується одним махом
Олександр Показати IP 26 Лютого 2020 19:23
Бляха-муха. при чому тут пасажири, якщо водії самі погоджуються брати готівкою??? Як можна штрафувати пасажира, якщо він ОПЛАТИВ дорогу? Штрафувати треба водіїв!
Лучанин 1 Показати IP 26 Лютого 2020 20:03
Чому я немаю право розраховуватися готівкою якщо в мене форсмажор і я забув карту в дома ??
Анонім до Лучанин 1 Показати IP 26 Лютого 2020 22:44
Ти маєш право поповнити картку готівкою, ніяких проблем тут немає. Ти б ще про "форсмажор" а ля "забув одягнутися" сказанув.
Баба Ганя Показати IP 26 Лютого 2020 20:28
Влада прокинулася знову?
Цікаво Показати IP 26 Лютого 2020 22:01
Діюча Постанова КМ "Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту" п10.Державний контроль за дотриманням передбачених цими Правилами вимог покладається на Укртрансбезпеку, Національну поліцію та органи Держпродспоживслужби. А де тут про міськраду прописано? Те що міськрада не забезпечила пасажира умовами оплати праці не є провиною пасажира - пасажир хоче проплатити і не може... нонсенс. Якщо найближчим часом міськрада не зробить продаж в автобусах та тролейбусах одноразових квитків з QR-кодами, як слушно написав Василь, або не поставить автомати для придбання цих вкитків на кожній зупинці, то цілком можливо що ми будемо спостерігати за "(ви)літаючими контролерами" та за постійними викликами поліції на маршрут при появі "контролерів" зі сторони пасажирів. Я вже неодноразово був свідком коли люди обступали контролерів в тролейбусі та проплачували проїзд пасажирам без квитка зі своїх карток не беручи гроші в тих пасажирів - "просто в пику контролеру".
Орест Показати IP 26 Лютого 2020 22:17
Зробити дві ціни карткою- 6 грн готівкою 8 грн І всі швидко куплять картки.
Анонім до Орест Показати IP 27 Лютого 2020 06:48
Та ні, почнуть всі готівкою розплачуватися і верещати, що дорого, от і все.
Мешканець МКБ Показати IP 26 Лютого 2020 22:43
Як для прикладу поповнити картку в районі МКБ?!? ЖОДНОГО ТЕРМІНАЛУ НЕМАЄ В ЦЬОМУ РАЙОНІ!!!
Здоровий Глузд Показати IP 26 Лютого 2020 23:38
По-перше.Не 'маршрутках' а маршрутних таксі. Не знущайтесь з мови. А то скоро будемо читати про чуваків і чувіх. По-друге, коли ми побачимо НОРМАЛЬНІ автобуси (не таксі) на які можна придбати проїзні квитки на 3 дні: на тиждень; на 3 місяці як в інших країнах???????
он воно шо Показати IP 26 Лютого 2020 23:50
Співали що в маршрутці достатньо одного валідатора, а виходить що це була ініціатива міської влади надати перевізникам право самостійно контролювати процес оплати.
Альтернатива Показати IP 27 Лютого 2020 00:29
Замість контрольних груп, краще створити альтернативні способи оплати, які мають бути на форс мажорні ситуації та для гостей міста, які хочуть легко оплатити проїзд аби отримати враження від міста. Про потребу створення альтернативних способів оплати вже багато раз згадувалось
Ха Показати IP 27 Лютого 2020 07:49
Слухайте а що гривня перестала бути національною валютою що її забороняють
Анонім до Ха Показати IP 27 Лютого 2020 12:47
Ніхто не забороняв гривню
Анонім Показати IP 27 Лютого 2020 11:30
Степанів свідомо обманює людей і називає співгромадян порушниками безпідставно. Оплата готівкою, згідно ЗУ Про автротранспорт не є порушенням. Просіть у водія квиточок, як доказ оплати, і все! І перевіряйте у контролерів повноваження на перевірку.
Анонім до Анонім Показати IP 27 Лютого 2020 12:48
Ви б самі закони читали, під електронний квиток там давно є правки.
Анонім до Анонім Показати IP 27 Лютого 2020 14:32
Я його і читаю. Подивіться самі, там т.зв. валідатори (вони в законі по іншому називаються) передбачені, але і розрахунок готівкою НЕ ЗАБОРОНЕНИЙ. В Україні існує правовий порядок, за якого все, що прямо не заборонено законом - дозволено. Ці автоматичні системи зчитування даних (валідатори) - це альтернатива готівці, але не єдиний можливий спосіб розрахунку. В Україні заборонені готівкові операції лише понад 10000 грн, якщо мова йде про розрахунок з суб'єктом господарювання. Почитайте уважніше. Ст. 39:..Документи для регулярних пасажирських перевезень: для пасажира - квиток на проїзд в автобусі та на перевезення багажу (для пільгового проїзду - посвідчення особи встановленого зразка чи довідка, на підставі якої надається пільга), а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - електронний квиток та документи для пільгового проїзду. Є ЩЕ ПИТАННЯ?
Анонім Показати IP 27 Лютого 2020 12:18
"спеціальні фахівці" отримуватимуть зарплату з чиєї кишені?
Земляк Показати IP 1 Березня 2020 14:08
Готівка в даному випадку це це неконтрольований обіг коштів. Потрібен одноразовий квиток для валідатора в маршрутку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus