USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку змінять маршрути №26 і 26а та посилять відповідальність за оплату готівкою

28 Липня 2020 22:18
Маршрути № 26 і 26а обслуговує підприємець Богдан Кубовий, він написав заяву про відмову від цих рейсів 25-го липня, втім, ще 10 днів продовжує працювати на цих напрямках. Щоб зберегти ці маршрути – в міській раді підготували проєкт рішення на виконком, у якому планують дозволити охопити більше вулиць. Це має зробити цей маршрут прибутковим.

Сьогодні, 28 липня, 40 мешканців мікрорайону Вишків здійснили велопробіг від 12 школи до міської ради і назад. Так люди вирішили привернути увагу до того, що маршрути №№ 26 і 26а неприбуткові й перевізник не хоче обслуговувати їх.

«На цьому маршруті я працюю більше 15 років, зараз пасажирів дуже мало, особливо у вихідні. Тому перевізник почав шукати варіанти, щоб обслуговувати маршрут і він був прибутковий. Бо ж зараз не завжди у нуль виходимо. Тому він міняв маршрут на Львівську, але ринок там прибрали, невигідно стало. Потім він змінив маршрут через вулицю Шопена, проспект Волі, але той трикутничок нікому не потрібний, він теж збитковий. То тепер попросили продовжити маршрут до ТЦ «Епіцентр», – пояснив водій маршрутки № 26, учасник велопробігу Роман Черняк.
Щодо цього перевізник наголосив, що готовий відкликати заяву про відмову від маршрутів, якщо рейс змінять.

«Ці зміни уже підготували для ухвалення, – наголошує перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад, – Маршрути №№ 26 і 26а стратегічні, бо це великий мікрорайон Вишків, там немає контактної мережі для тролейбусів і є багато мешканців, яких потрібно забезпечити транспортом. Тому, спільно з управлінням транспорту і зв’язку ми постійно розглядаємо будь-які звернення від перевізників, які там працювали. Остання зміна – це погодження маршруту за межі міста до ТЦ «Епіцентр» по вулиці Рівненській через вулицю Окружну. У цьому напрямку працювали й отримали від облдержадміністрації підтвердження і вноситимемо зміни у договір, щоб зберегти цей маршрут. Насправді, він не є економічно привабливим, зокрема наші підрахунки та дані від CityCard вказують, що це дійсно так є. Тому на найближче засідання виконкому виносимо проєкт рішення по цих маршрутах, сподіваюся, що члени виконкому його підтримають», – розповів Григорій Недопад.

Він додав, що в соцмережах окремі громадські активісти хотіли до себе привернути політичну увагу, але це передчасно, бо питання в процесі вирішення.
Також Григорій Недопад додав, що зараз працюють над нововведеннями, щоб прибрати рух готівки у маршрутках.

«Зараз багато маршрутів будуть заслуховуватися, бо нам надходять скарги на «15-80» від мешканців, про те, що «гуляє» готівка по маршрутках. А я нагадую, що система електронного обліку встановлена, вона працююча, фіксує усі порушення через відеокамери. Тому зараз проводиться громадське обговорення щодо договору з перевізниками, щоб ті, хто не виконує умови документу несли покарання, йдеться про штрафи. Якраз над цим працюємо й хочемо досягнути того, щоб наша унікальна система, яку ми змогли впровадити в Луцьку, працювала на всі 100%», – наголосив перший заступник міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вишковлянин, Показати IP 28 Липня 2020 23:46
Зробіть будь ласка так щоб маршрутка їхала в центр , приходиться іти від променя, з сумками аж до площі воз'єднання або пересідати на іншу
Так то правда. Показати IP 29 Липня 2020 09:45
З двадцати пасажирiв платить тiльки сiмнадцить ,остальнi по сiтi карт. !
Олег Показати IP 29 Липня 2020 09:47
Я рідко користуюсь маршруткою а тим більше тролейбусом , інколи потрібно і немає такої можливості їхати в інший кінець міста щоб купити електронний квиток - зручніше розрахуватись готівкою . Рахую що розрахунок готівкою має залишитись для зручності , як альтернативний . Ваша "унікальна система " більшій частині лучан нафік не потрібна . Краще б тролейбусів декілька купили б . А хто лобіював питання валідаторів і всієї системи корупціонер - питання для прокуратури . І ще цими обмеженнями порушуються закон України і права людини , читайте уважно Конституцію
Лучанка до Олег Показати IP 29 Липня 2020 10:09
Дурниці пишете про порушення конституційних прав! Місто повинно контролювати доходи підприємців і отримувати від цього надходження до бюджету міста. Так діють цивілізовані суспільства в усьому світі. Тільки українці намагаються жити по своїм правилам: держава окремо, ми - окремо, але те що потрібно нам від держави - дороги, світлові мережі, водопостачання і водовідведення і т.д. (я про інше не кажу!) - дай і за малу ціну!!! Так не буває......
на Показати IP 29 Липня 2020 10:37
запас - повині дозволити розрахунок готівкою. З тим сіті карт шо хоч може бути., а гроші при собі є завжди . і добратись якось треба. Особливо тим , хто приївав на один день по справах. і нема часу шукати де той сіті карт. Треба дозволити готівку! але з розумом. ((( Користуюсь СІті карТ)))
скептик Показати IP 29 Липня 2020 11:46
у ситуації з оплатою готівкою винна як завжди влада. валідатор повинен видруковувати на паперовому квитку дату і час, а також реєструвати оплату електронними засобами, а продаж квитків організувати за межами транспорту. навіть якщо людина зайде без квитка, вона зможе купити його у когось із пасажирів.
Вуйко Показати IP 29 Липня 2020 13:56
А де там обіцяні декілька разові електронні квитки в водіїв?небуло б таких проблем як би то були не просто обіцянки
Нострадамус Показати IP 29 Липня 2020 19:04
Антимонопольний комiтет повинен перевiрити "унiкальнiсть"! Мае бути алтернативна оплата i одноразовi бiлети!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus