USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Повідомлення в соцмережах – фейк: систему оповіщення на Волині не тестуватимуть

23 Лютого 2022 15:42
Повідомлення в соціальних мережах про те, що на Волині в рамках тестової перевірки лунатимуть сирени, – фейк.

Про це під час засідання сесії міськради повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Депутатка Алла Доманська поцікавилася, чи дійсно в області тестуватимуть систему оповіщення населення в надзвичайних ситуаціях.

«Поки що тестування системи оповіщення проводитися не буде. Повідомлення, оприлюднені вчора в мережі, є фейковими. Це неправда.

Ми ще вчора контактували з ГУ ДСНС та відповідними управліннями облдержадміністрації. Наразі таке тестування проводитися не буде, тому що таким чином можна нагнати ще більшої паніки та налякати людей», – відповів Ігор Поліщук.

Читати ще: Тривожний рюкзак і перша допомога: лучан вчать основ цивільного захисту. Фото

Окрім того, міський голова нагадав, що на території громади є близько 100 укриттів, третина із яких – державної власності, третина – приватної власності і третина – в комунальній власності.

«Орієнтовно 30% цих укриттів не придатні для використання взагалі, тобто вони, наприклад, затоплені. Я підписав розпорядження щодо обстеження укриттів усіх форм власності, зокрема укриттів у навчальних закладах. Ба більше, наш відділ надзвичайних ситуацій пропрацьовує варіанти додаткових укриттів, які сьогодні не мають таких статусів. Це, наприклад, паркінги багатоквартирних будинків, паркінги торговельних центрів», – сказав Ігор Поліщук.

Відзначимо, що в інтернеті доступні інтерактивні мапи зі всіма спорудами цивільного захисту, що є на території Волинської області.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus