USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Повномасштабний напад Росії не став для мене несподіванкою»: історія добровольця-нацгвардійця з Волині

16 Березня 2024 08:12
Волинянин Сергій Дудка після нападу Росії у 2014 році закінчив університет та пішов служити добровольцем в полк «Азов». Боронив Україну в Широкиному та Гранітному два роки, потім демобілізувався, працював перевізником.

Як розповів Суспільному, чотири роки тому вирішив повернутися до військової справи, вступив у лави Національної гвардії України.

«Повномасштабний напад Росії не став для мене несподіванкою. Я тоді був удома. Почувши перший приліт по аеродрому, взяв тривожну валізу й вирушив у пункт постійної дислокації», – розповідає нацгвардієць.
Читати ще: «Ми – хлопці з Волині – маємо силу духу, маємо бажання перемогти», – тероборонівець на псевдо Гвоздь

З його слів, під час добровольчої служби доводилося потрапляти в різні критичні та бойові ситуації, коли треба було працювати з різного озброєння.
«Я безпосередньо був на посаді оператора ПТУРА. Це протитанково-керована ракета. Але на військовому шляху доводилося працювати й з автоматичного гранатомета, і зі стрілкової зброї та інших видів озброєння», – розповідає військовослужбовець.

Після чотирьох років цивільної роботи перевізником знову вирішив повернутися до військової служби та став нацгвардійцем. Каже, що не розуміє тих людей, які кажуть, що це не їхня війна, бо колись-таки доведеться стати на захист Держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus