USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Позов Маневицької прокуратури до громади: «Волиньприродресурс» буде співвідповідачем

2 Травня 2018 14:25
Маневицька місцева прокуратура збільшила позовні вимоги до Прилісненської ОТГ. Окрім визнання рішення сільської ради про передачу в користування КП «Волиньприродресурс» ділянки площею більше 8 гектарів незаконним, прокурор забігає наперед і вимагає, у випадку виграшу справи, повернути земельну ділянку у власність сільради і відшкодувати судовий збір, сплачений прокуратурою, в розмірі 5,286 тисячі гривень.

Про це йшлося під час першого підготовчого засідання у справі, яке відбулося в Господарському суді Волинської області 2 травня.

Нагадаємо, прокуратура Маневицького району позивається до Прилісненської ОТГ із вимогою скасувати рішення про співпрацю та надання в користування земельної ділянки комунальному підприємству «Волиньприродресурс». Позов прокуратура ґрунтує на рішеннях майже десятирічної давності, які втратили свою актуальність ще у 2011 році.

Через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з комунальним підприємством «Волиньприродресурс» на голову громади чинять тиск: 28 березня прокуратура безпідставно вимагала в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав. А 29 березня прокуратура разом з поліцією провела незаконний обшук та вилучення документів, не маючи санкції суду, яка є обов’язковою для таких дій. Окрім того, депутатів сільради викликали «на розмову» в місцеву прокуратуру.

Як співвідповідач до справи висловило готовність долучитися КП «Волиньприродресурс». Суд, своєю чергою, залучив підприємство другим відповідачем.

Прокурор Леонід Скучинський заявив про збільшення позовних вимог. Так, окрім визнання рішення сільської ради незаконним, прокуратура вимагає, у разі скасування укладених між радою і КП «Волиньприродресурс» договорів, повернути згадану земельну ділянку сільській раді, а також відшкодувати судовий збір.

Наступне судове засідання відбудеться 12 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus