USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Працівники Луцькради і комунальних установ зібрали понад 14 млн для ЗСУ

2 Березня 2023 11:18
Щомісяця працівники Луцької міської ради, комунальних підприємств, установ та закладів громади перераховують свій одноденний заробіток на потреби Збройних сил України. З початку повномасштабного вторгнення вони зібрали понад 14 мільйонів гривень.

Про це Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів в інтерв’ю ТРК «Аверс».

«Ми спілкуємося з військовослужбовцями. Визначаємо найбільші потреби й купуємо ті чи ті речі. Наприклад, придбано 30 автомобілів, величезну кількість бронежилетів, тепловізорів, прицілів, генераторів, засобів звʼязку. На жаль, є певні бюрократичні перепони на придбання окремих засобів за кошти міського бюджету. Наприклад, автомобілі, які ми купуємо за гроші, зібрані нашими працівниками, неможливо придбати за бюджетні кошти», – сказав мер.

Дуже багато військовослужбовців звертаються саме щодо придбання транспортних засобів, бо автомобілі на передовій – це витратний матеріал.

«Напевно, на автомобілі було спрямовано левову частку коштів, які ми зібрали. Звичайно, купуємо автомобілі за запитами. До нас звертаються і військові частини, і окремі військовослужбовці. На сьогодні навіть сформовано невелику чергу, тому що запитів дуже багато й не вистачає коштів, аби водночас опрацювати всі», – зазначив Ігор Поліщук.

Як додав, із власної зарплати з квітня 2022 року до сьогодні міський голова перерахував на потреби ЗСУ близько 400 тисяч гривень.

«Я вважаю, що це мій моральний обовʼязок – перераховувати ці кошти на спеціальний рахунок ЗСУ. Сьогодні, коли наші пенсіонери недоїдають, аби допомогти військовим, люди, які мають мінімальну зарплату, жертвують кошти, я вважаю, що це мій обовʼязок, і доплати, премії з квітня 2022 року я почав переказувати на армію й продовжую це робити», – зазначив мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus