USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Правоохоронці вилучили у перекупників майже на 8 мільйонів бурштину

15 Квітня 2016 13:40
«Бурштинова лихоманка» продовжує вирувати на Рівненщині. Бійці СБУ виявили групу людей, які готувалися нелегально продати «сонячне каміння». Серед пропонованих копалин виявилися унікальні екземпляри бурштину.

Про це розповіли у прес-центрі СБУ.

Згіідно з даними СБУ, на Рівненщині було затримано два угруповання скупників незаконно знайденого бурштину. Перших нелегалів СБУ виявила в одному із місцевих кафе.

«Зловмисники підготували до продажу сто чотири кілограми «сонячного каміння», яке вони оцінили у понад сім мільйонів гривень. Серед них було виявлено декілька унікальних екземплярів великих фракцій вагою понад кілограм. Один з камінців важить більш ніж два кілограми», - уточнили в прес-центрі.

Через деякий час СБУ знайшла помічників затриманих осіб. Ті, у свою чергу, везли на продаж 11 кг бурштину.
«Співробітники СБУ при в’їзді до міста Костопіль зупинили мікроавтобус з чотирма мешканцями Сарненського району Рівненщини. Під час огляду авто правоохоронці виявили одинадцять кілограмів бурштину.

Каміння вартістю щонайменше у півмільйона гривень ділки везли на продаж», - розповіли правоохоронці.

Наразі відомо, що за даними фактами проходять невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нещодавно повідомлялося, що правоохоронці оточила блокпостами бурштинові родовища на Рівнещині. Зокрема, в Сарненському районі силовики облаштували в районах незаконного видобутку бурштину своєрідні блокпости з позмінним чергуванням, в результаті чого вдалось частково стабілізувати ситуацію.

До слова, вчора, 14 квітня, на Волині затримали чергову групу незаконних бурштинокопачів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 15 Квітня 2016 19:17
Отжали !!!
Панама Показати IP 17 Квітня 2016 14:44
Піда*аси мусарські!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus