USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Президент Афганістану покинув країну: зрікся влади й утік в Таджикистан

15 Серпня 2021 18:52
Президент Афганістану Ашраф Гані відрікся від влади і поспіхом покинув країну. За даними ЗМІ він вилетів у Таджикистан, а опісля полетить в іншу країну.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Asia Plus.

Експрезидент Ашраф Гані покинув країну разом із найближчим оточенням. Про це пресі повідомив член уряду Саджад Нурістані. Цю інформацію також підтвердив представник міністерства внутрішніх справ Афганістану в коментарі Reuters. За словами Нурістані, окрім Хамдулли Мохіба, Гані супроводжує глава адміністрації Фазл Махмуд Фазлі.

Таджикистан стане для високопосадовців Афганістану тимчасовим притулком. Пізніше президент зі своїм супроводом має вирушити в іншу країну, однак у яку – поки не повідомляють.
Опісля того, як президент покинув Афганістан, влада перейшла в руки тимчасового уряду, який очолив 80-річний ексголова МВС Афганістану Алі Ахмад Джалалі.

Нагадаємо, 15 серпня 2021 року терористи угрупування «Талібан» почали захоплення Кабула. Через це виникли сутички між бойовиками та урядовими військами у північних та південних околицях столиці.

Опісля сутички припинилися, а влада Афганістану оголосила про мирну передачу міста в руки талібів.

Бойовики радикального руху «Талібан» заявили про встановлення контролю над усією територією Афганістану.

Президент Ашраф Гані повідомив, що подає у відставку.

«Талібан» оголосив про взяття під контроль усієї території Афганістану. Терористи також рекомендують іноземцям покинути країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Грррр Показати IP 15 Серпня 2021 19:18
Талібан вже на півдні росьї. Таджикістан і Узбекистан для талібів то не перешкода, а союзники. Да, от це справжня "многоходовочка"!!!
Qwerty Показати IP 15 Серпня 2021 23:27
Так тільки щурі тікають, і ялинковичі
Уффф! Показати IP 16 Серпня 2021 01:04
Та він прям як Янукович! Золоті батони хоть всі забрав чи теж залишив?
В. Показати IP 16 Серпня 2021 07:57
Ну и пофиг.пускай теперь Китай Казахстан Россия думают
100% до В. Показати IP 16 Серпня 2021 12:09
Так в этом и замысел! Ато, пока США успокаивает талибов и алькаиду пед.Расия региональные гибридные войнушки устраивает.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus