USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обіцяє повернутися в січні: Порошенко, якого підозрюють у держзраді, перебуває у Варшаві

21 Грудня 2021 13:35
П'ятий президент України та народний депутат від «Європейської Солідарності» Петро Порошенко, якому напередодні оголосили підозру в держзраді, наразі перебуває за кордоном. Він планує повернутись в Україну у першій половині січня.

Про це він заявив у відеозверненні, яке опублікували на офіційній сторінці політика у Facebook, передає Громадське.

За словами Порошенка, наразі він перебуває у Варшаві, де має зустрічі з польськими та європейськими політиками «для створення потужної коаліції для протидії Росії».

Він каже, що з Офісу президента йому «передають вітання» про те, що «з розумінням поставляться», якщо політик залишиться у Європі.

«Я не надам їм такого подарунку й повернусь до України у першій половині січня. Але за своїм графіком, а не за графіком потужного сценариста відосіків Зеленського», — сказав Порошенко.

Водночас Держбюро розслідувань очікує депутата на слідчі дії 23 грудня.

Читати ще: ЗМІ опублікували повний текст підозри Петру Порошенку

Нагадаємо, 20 грудня Петру Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. У разі доведення провини політику загрожує до 15 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.

Адвокати Порошенка зазначили, що правоохоронці, які викликали політика для проведення процесуальних дій, знали, що він перебуває за межами України.

Як розповіли у ДБР, ідеться про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

Порошенка підозрюють у тому, що він за попередньою змовою з групою людей (зокрема з представниками вищого керівництва Росії) сприяв діяльності «Л/ДНР», а ще — у купівлі вугілля на окупованих територіях за державні кошти. На думку слідства, своїми діями фігуранти зробили Україну енергетично залежною від РФ та бойовиків на Донбасі.

У цій справі, крім Порошенка, фігурантами вже є народний депутат Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадника міністра екології Сергій Кузяра.

Як повідомляли, 17 грудня колишній президент Петро Порошенко на очах у всієї країни спочатку втік від повістки ДБР, а потім – і з країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ПЭЦЮ Показати IP 21 Грудня 2021 13:58
ПОСАДЯТЬ!!!
Анонім Показати IP 21 Грудня 2021 13:59
Як то так : кругом верещать про війну, а головного патріота країни нема? а його вже вілли чекають у теплих країнах,нащо йому українське правосуддя, ще встигне .
Не посадять Показати IP 21 Грудня 2021 17:15
Вернеться. Було б за кого переживати
123 Показати IP 21 Грудня 2021 19:46
А що, тимчасово окупована територія це вже не Україна, чи там живуть не громадяни України? Чи для теперішньої влади це вже не наша територія?
Анонім Показати IP 21 Грудня 2021 20:12
Вчить пшеків співати "Батько наш бандера" ?
Правда Показати IP 22 Грудня 2021 07:44
Кому ще Порошенко не "наклав" в штани-в чергу....Ці зелені непорозуміння з "ксивами" юристів вже просто насміхаються з цих ду....виборців голобородьки,а ви і далі "ведетесь" на цю маячню.Хох...на це і заслуговують...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus