USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президент Польщі обрав нового посла в Україні

22 Грудня 2018 21:32
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що МЗС запропонувало призначити послом до Україні заступника глави зовнішньополітичного відомства Бартоша Ціхоцького.

Про це президент заявив в ефірі Польського радіо, повідомляє Новое Время.

"В Україні скоро президентські вибори, і це означає дуже "гарячий час". Є пропозиція направити туди Бартоша Ціхоцького, віце-міністра закордонних справ, це фактично посилення нашого політичного представництва", - зазначив Дуда.

Ціхоцький має диплом історика, раніше обіймав посаду аналітика в Центрі східних досліджень, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. У 2015-2016 роках був співробітником посольства Польщі в Москві, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року працює в МЗС.

Будучи послідовним критиком політики РФ й прихильником територіальної цілісності України, Ціхоцький одночасно є противником поступок Києву в історичній суперечці.

Чинний посол Польщі в Україні Ян Пєкло 31 січня буде відкликаний з цієї посади. Пекло був послом Польщі в Україні з жовтня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2018 01:26
Зараз він вам відповість у стилі "Господина НЕТ!" (для неосвідченних — це про Громико)
Етнійчний поляк Показати IP 23 Грудня 2018 10:57
Бюро нацбезпеки, служба розвідки, спіробітник посольства у москві... Щось попахує посвідченням Штазі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus