USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Президент розгляне петицію про присвоєння волинянину звання Героя України

15 Червня 2023 14:12
Петиція про присвоєння найвищої державної відзнаки «Герой України» загиблому 27-річному волинянину Артему Вакулінському набрала понад 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Старший бойовий медик, солдат загинув 29 грудня під час виконання бойового завдання. Героїчна смерть застала захисника біля населеного пункту Кузьмине Сєвєродонецького району Луганської області, пише ВСН.

«Він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу! Він заслуговує на присвоєння почесного звання «Героя України» оскільки до останнього свого подиху боронив територію нашої країни, віддавши найцінніше – своє життя. «Завжди перший, завжди безстрашний», – йдеться у тексті петиції.

Матір бійця розповіла, що Артем загинув рятуючи пораненого побратима.

«Вони дійшли до пів дороги і 120-та міна прилетіла десь за метр від них. Кажуть, що в них не було шансу вижити», – каже жінка.

Матір пригадує – Артем завжди був комунікабельним, збирав навколо себе багато людей. Мріяв бути істориком, але навчався у Луцькому коледжі рекреаційних технологій і права, здобув фах лікаря-реабілітолога. У 2016 році служив у президентському полку, згодом одружився.

Захищати Україну Артем пішов разом із батьком. «Я дуже добре пам’ятаю той день. Артем вже жив з дружиною в Луцьку. Ми були в кухні і прийшла дочка і каже: почалася війна. Мій Петро (батько Артема – ред.) сказав: я йду на війну, бо я не хочу, щоб син ішов. Але син за тиждень часу владнав усі свої справи, йому теж не було повістки і сказав: я йду», – пригадує Марія Вакулінська.

Жінка каже, що Артем розповідав їй, як складно було на передовій, свою загибель воїн передчував: «З початку грудня він почав вже казати такі речі, які молода людина не має казати. Каже: мам, якщо я загину, я б хотів лежати в труні з руками і ногами, щоб ти мене не збирала в мішок по кусках...Так стало, як він казав, він був з руками і ногами. Гарний...Я постійно прошу його, щоб наснився мені».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus