USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Про феєрверки в Луцьку у новорічну ніч і не лише

13 Грудня 2013 11:17
Лише у новорічну ніч чинне законодавство України, рішення органів місцевого самоврядування, дозволяють використовувати святкові феєрверки та побутові піротехнічні вироби. Однак із правил є й винятки, повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Розпорядженням міського голови від 19.11.2013 № 500 «Про забезпечення пожежної безпеки під час новорічних та різдвяних свят» заборонено застосовувати піротехнічні вироби без дозволу відповідних служб.

А сам порядок організації висотних феєрверків з застосуванням піротехнічних виробів в нашому місті визначений іншим розпорядженням голови від 03.08.2011 № 357 «Про впорядкування організації проведення висотних феєрверків, концертних програм з застосуванням піротехнічних виробів». Зокрема, у ньому йдеться, що під час концертів використовувати висотні феєрверки у Луцьку можна, але дотримуючись правил безпеки, щоб уникнути пожеж чи інших нещасних випадків.

Але виключне право на використання висотних феєрверків мають підприємства, які мають на це певні можливості і зобов’язання:

- автотранспорт, придатний для перевезення спецвантажів;

- фахівців, атестованих на право здійснення піротехнічних робіт;

- документи (сертифікати, дозволи, експертні висновки), які підтверджують якість піротехнічних виробів;

- технічне обладнання, необхідне для користування піротехнічними виробами;

- технічну документацію (сценарій заходу з переліком видів піротехнічних заходів).

Де взяти дозвіл на феєрверк у Луцьку

Дозвіл на застосування піротехнічних виробів надає управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, але якщо подати відповідну заявку, погодити це з управлінням культури міської ради, Луцьким міським відділом МНС України у Волинській області і вибухо-технічним відділенням науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області.

Тобто, якщо організації, підприємства чи лучани хочуть феєрверк, то вони, в першу чергу, мають звернутись в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, що знаходиться за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 21 (тел.: 770721; 720087), де й надається допомога в організації такого заходу.

Під час феєрверків повинні бути присутні відповідальні особи від підприємства, яке їх здійснює, а також від організацій, що надавали та погоджували дозвіл на феєрверк.

Водночас, у спеціалізованих магазинах міста вільно продаються піротехнічні вироби (наприклад, бенгальські свічки, бенгальські вогні, бенгальські сірники, петарди-спалахи запалені тертям, пістони, хлопавки, салютні установки), поводження з якими не потребує спеціальних знань та навичок.

Під час масових заходів забороняється застосування споживачем побутових піротехнічних виробів, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та частинами побутових піротехнічних виробів, що рухаються.

Під час свят міським відділом УМВС України у Волинській області, муніципальною дружиною міста вживатимуться оперативні заходи щодо недопущення самовільних феєрверків та салютів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus