USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Про нові агротехнології на Волині треба розказувати на рівні «перший клас, друга четверть»?

21 Липня 2009 14:39
Кількість фермерських господарств на Волині досягнула майже тисячі. Про це йшлося під час робочої зустрічі волинських чиновників із представниками програми FARM з питань моніторингу роботи Програми FARM в області, - інформує репортер «Волинських новин».
 
Начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Анатолій Аршулік розповів, що роль дорадчої служби велика не лише у проведенні навчань і семінарів, а й в усуненні «гарячих» сільськогосподарських проблем. Він додав: позитивну тенденцію до створення на Волині фермерських господартсв неможливо уявити без діяльності дорадчої служби. Свою «лепту» працівники цього органу внесли і в поширення в області особистих селянських господарств.
 
Мовою цифр: кількість фермерських господарств на Волині – майже 1000, а особистих селянських господарств (із земельною ділянкою понад гектар) налічується приблизно 143 тисячі.
 
Начальник головного управління АПК Волинської ОДА зауважив, що «ми ставимо за мету, аби дорадча служба з\'явилася, якщо не в кожному селі, то у кожній сільській раді». Проте наразі на Волині менше, ніж десяток працівників цього органу.
 
Також пан Аршулік наголосив, що край потребує сільськогосподарських новацій, молодих агрономів із знанням технологічних процесів. Адже, наприклад, «ветерани полів» із старою «закалкою» зазвичай використовують для підживлення землі те, що є, а не речовину, котра вимагається технологією. А нову інформацію про удосконалення технологій у галузях тваринництва чи рослинництва потрібно пояснювати фахово і дохідливо, на рівні «перший клас, друга четверть».
 
Довідково:
 
Програма FARM є канадською підтримкою реформи сільськогосподарського сектору України. Програму реформування та модернізації сільськогосподарського сектору України (FARM) було розроблено з метою забезпечення сталого розвитку аграрного сектору в умовах розвитку ринкової економіки в Україні.
 
Програма FARM через свої офіси в обласних центрах, таких як Луцьк, Рівне, Дніпропетровськ та Суми надає підтримку сільськогосподарським виробникам в районах. В кожному офісі працює п’ять спеціалістів , які пропонують допомогу виробникам всієї області шляхом демонстрацій, індивідуальних консультацій, семінарів, практичних занять та інших навчальних подій. Також дорадчі офіси володіють інформацією щодо останніх змін в законодавстві та політиці і розповсюджують її зацікавленим особам сільських громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus