USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пробачити Беркут, - Філарет до українців

7 Січня 2014 15:10
Влада не виконує свої обов'язки щодо захисту добра і покарання зла, діючи цілком навпаки. Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
«Влада має виконувати свої обов'язки - захищати добро і карати зло. Коли ж вона добро карає, а зло захищає - то така влада не виконує свої обов'язки», - сказав патріарх.
Предстоятель Української православної церкви зазначив, що народ вийшов на Майдан після розгону і побиття студентів, які виступали проти згортання євроінтеграції.

«Очікували, що буде підписання (угоди з Євросоюзом), а цього не сталося. Студенти піднялися на спротив, а їх побили. І народ це обурило», - зазначив Філарет.
Водночас він наголосив, що церква має бути поза політикою, але надавати підтримку народу, коли вона її потребує. «Церква має бути поза політикою, але вона має бути з народом. І коли народ б'ють, вона повинна народ рятувати, давати йому прихисток. Не випадково Михайлівський монастир прийняв тих, кого по-звірячому побили», - сказав патріарх.
Також Філарет прокоментував заяви патріарха Кирила про те, що Майдан становить загрозу для єдності народів України і Росії, назвавши їх неправдою. «Якщо взяти ідею, яку Кирил відстоює, - Руський мир, - то це не єдність, а імперія, упакована в красиву упаковку «Руський мир». Насправді ж йдеться про створення нової імперії. І Митний союз - це початок», - розповів предстоятель української церкви.
Водночас він зазначив, що учасникам протестів на Майдані варто по-християнськи пробачити «Беркут». «Одним треба карати, а іншим - прощати. Кого карати? Того, кому Бог дав меч. А Бог дав меч владі. Тому влада повинна карати, а церква - прощати. А прості люди, які стоять на Майдані - вони християни? Отже, вони мають прощати», - заявив Філарет.
Як повідомлялося, 1 січня патріарх Московський і Всієї Русі Кирил, здійснюючи новорічний молебень у Храмі Христа Спасителя в Москві висловив думку, що Євромайдан може послабити духовну єдність українців і росіян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
неофит Показати IP 7 Січня 2014 15:33
....дедушка Филарет: ....я иду на хрен-----не хотите пойти со мной??!!
демон до неофит Показати IP 7 Січня 2014 20:48
Забери с собой моего друга Нифонта)))))
неофіту до неофит Показати IP 8 Січня 2014 09:54
Де*ілко ти приморочений
Сергій Показати IP 7 Січня 2014 15:44
Пробачити за провину можна лище того, хто щиро покаявся.
Велеслав Показати IP 7 Січня 2014 16:41
Если мне не изменяет память, то великий Генрих Гейне говорил: "Врагов надо прощать. ПОСЛЕ того, как их повесят!"
Лучанин Показати IP 8 Січня 2014 00:58
"Беркут" можна простити зразу після усунення з посад ініціаторів варварського кривавого побиття студентів Андрія Клюєва, міністра Захарченка та взірцевого їх покарання. Без цього вина за звіряче поводження з молоддю лягає повністю на Президента Януковича, який з допомогою холуїв з Конституційного суду зосередив усю владу в особистих руках. Тепер хай хизується своєю владою, коли з ним європейські керівники вже не хочуть здороватися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus