USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проблеми луцької швидкої розгрібатиме трудовий арбітраж

26 Листопада 2008 14:31
Спроба волинського відділення Національної служби посередництва і примирення залагодити трудовий спір між адміністрацією Луцької станції швидкої медичної допомоги та колективом психіатричної бригади зазнала фіаско. Про це 26 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Голова профкому станції Микола Киричук під час засідання стверджував, що на психіатричну бригаду штучно знизили навантаження, заборонивши диспетчерам приймати виклики. Пан Киричук навів цифри для порівняння: якщо в 2006 році бригада виїхала на 4 тисячі викликів, то у 2008-му – лише на тисячу.
Окрім того, згідно з наказом МОЗ психіатричні бригади мають бути збережені до 2011 року. Натомість, згідно з наказом головлікаря станції Олега Куца, через місяць ця бригада начебто буде перепрофільована у загальнопрофільну.
Микола Киричук стверджує, що згідно з законодавством, психіатричні бригади повинні існувати в усіх містах з населенням понад 200 тисяч.
Натомість завідувач підстанції № 2 швидкої Андрій Абрамов наголошує, що психбригада виїжджає лише на три виклики в день. На думку представника адміністрації, на виклики до хворих із психічними розладами може виїжджати і звичайна лінійна бригада.
Тож перепрофілювання дозволить зекономити кошти (лікар у психіатричній бригаді має доплату – близько 200 гривень на місяць). Тому згідно з наказом № 500 міністра охорони здоров’я і намагаються удосконалити систему надання невідкладної медичної допомоги.
На це зреагував заступник начальника облуправління охорони здоров’я Іван Грицюк. За його словами, цей наказ спрямований не до міського управління, а обласного. Понад те, зазначив пан Грицюк, згідно з довідкою КРУ, за перше півріччя на станції швидкої не використано 25,8 тисячі гривень виділених бюджетних коштів.
Зрештою, спроба примирити працівників та адміністрацію не вдалося, тому це питання спрямують до трудового арбітражу.
Нагадаємо, що мешканець Луцька наклав на себе руки після того, як йому відмовили у виклику психіатричної бригади швидкої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus