USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проблеми щодо генплану Луцька варто вирішувати за столом переговорів

22 Травня 2009 16:18
Голова Луцької районної ради Богдан Прус у ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» розповів, що практично всі села у Луцькому районі мають містобудівну документацію, – повідомляє 22 травня репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Пруса, районна рада ще півтора року назад кожній сільській раді виділила кошти на розробку схем забудови населених пунктів або генеральних планів. Богдан Прус розповів, що випадки самовільної забудови бувають. Проте зараз таке практично не трапляється. Голова Луцької райради стверджує, що будівництво у Луцькому районі ведеться системно і згідно з вимогами законодавства.
 
Як проінформував Богдан Прус, обласний центр повинен погоджувати свій генеральний план з довколишніми сільрадами, оскільки генплан передбачає зміну меж Луцька. На думку пана Пруса, варто провести громадські слухання у всіх сільських радах поблизу Луцька. Адже такі слухання відбулися лише у Підгайцівській сільраді, де місцеві жителі не «дали добро» новому генеральному плану облцентру. Як вважає очільник райради, проблеми територіальні громади мають вирішувати на рівних за столом переговорів.
 
Богдан Прус вважає, що існують проблеми, важливіші за ухвалення генплану Луцька, зокрема питання сміттєзвалища у селі Брище Луцького району.
 
Довідково:
 
Луцький міський голова Богдан Шиба під час засідання архітектурно-містобудівної ради 21 травня зазначив, що слід у найближчий час на сесії міської ради затвердити генеральний план. Після ухвалення цього офіційного документу на думку градоначальника, можна буде вимагати створення генпланів приміських сіл й узгодження їх із генпланом Луцька. Таким чином, можна вплинути на неконтрольовану забудову у приміській зоні. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus