USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Самопроголошеного губернатора Луганщини випустили з України

14 Травня 2014 14:33
Українські прикордонники без перешкод пропустили на територію Російської Федерації самопроголошеного губернатора Луганщини Валерія Болотова.

Виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов дав доручення підготувати запит до Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Державної прикордонної служби України щодо факту перетину українського кордону так званим «народним губернатором» Валерієм Болотовим. Про це він заявив на засіданні парламенту після виступу народного депутата України Олега Ляшка з цього приводу, - повідомляє УНІАН.

Турчинов наголосив: “Я прошу секретаріат оформити (йдеться про сертифікат ВР — УНІАН) офіційне доручення ГПУ, СБУ та Державній прикордонній службі дати офіційні пояснення” щодо факту перетину Болотовим державного кордону України. Спочатку Турчинов зазначив, що відповідь має бути дана протягом трьох годин, але після того, як закрив засідання парламенту, зазначив, що ця відповідь має бути завтра під час засідання ВР.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час засідання парламенту, посилаючись на слова помічника голови Державної прикордонної служби Сергія Астахова повідомив, що самопроголошений “народний губернатор” так званої «Луганської народної республіки» Валерій Болотов офіційно виїхав до Російської Федерації через пункт пропуску “Должанський”, оскільки з боку правоохоронний органів до нього не було претензій.

Ляшко зазначив: “Як людина, на руках якої кров, вбивства наших людей, розкол України, виїхала через кордон?”.

“Що це за антитерористична операція, що це за кордони? Коли він навіть не через посадку лізе, а через офіційний пункт”, - зазначив депутат.

Ляшко наголосив: “Що відбувається в нашій країні? Це профанація, це імітація, чи це державна зрада? Я питаю у керівників правоохоронних органів”.

Він звернувся до Турчинова негайно з цього приводу зібрати нараду і з'ясувати, “чому державні зрадники, убивці” можуть вільно виїжджати за кордон. Він наголосив на необхідності звільнити з посад керівників правоохоронних органів, які допускають такі речі.

Ляшко наголосив, що “це - саботаж, це імітація боротьби з сепаратизмом і злочинністю. А насправді, як ми бачимо, ніяке АТО не проводиться”.

Як повідомлялося в українських ЗМІ, вчора, 13 травня, сепаратисти з’ясовували стосунки і ледь не вбили "народного губернатора" Луганщини. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інфомаційний опір" Дмитро Тимчук, - повідомляє "Тиждень.ua".

"У сепаратистів повним ходом пішли внутрішні "розборки". Вожачки різних груп з'ясовують, хто з них більший імператор чергового донбаського хутора. Просто тобі африканська республіка - переворот за переворотом", - зазначив Тимчук.

"У суєті мало не вбили самозваного "народного губернатора" Луганщини Болотова. Як би там не було, нехай гризуться. Павуки в банці - відмінний спосіб для цих "панів", - підсумував керівник "Інформаційного опору".

Як відомо, 21 квітня у Луганську "народним губернатором" проголосили командира так званої армії південного сходу Валерія Болотова. Згодом він розповів, що планує створити армію Луганської області, куди увійдуть вже існуючі загони, а також жителі Луганщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лпдмуа а простише и Показати IP 14 Травня 2014 15:17
правільшіше буде назвати антитерористичну опрецію не АТО а АЛО : Валера ти где ? А я на море !Литвин ти где ? А я охраняю рубежи Украини ? Наливайченко ти где ?Аваков ау : Махницкий за такие дела необходимо нетолько погони снимать но и арестовивать ви то чего ждете?
прикордоник до лпдмуа а простише и Показати IP 14 Травня 2014 16:00
Головне "маршал" Литвин бабки стриже. Бандити вільно проходять через кордон, жириновський насміхаючись дарить броньовик, який перетинає кордон, розброююють прикордоні наряди, а де обіцяна відсіч. Та цеж зрада народу і повна деградація нинішніх керівників.
саня до лпдмуа а простише и Показати IP 14 Травня 2014 21:31
не АТО, а посмешище, я так понимаю просто Турчинов и ко. дружно сливают Донбасс России, а АТО громкий затяжной отчет перед США и майда..нами, что мол делаем все возможное! Прицепились к этому Славянску и уже полтора месяца мусолят, вроде аттакуют! До Луганска только БТРавтопробеги с отчетной видеосъемкой только до въезда на мост через Донец перед Луганском. Понятно, 40-50 км и Россия, там как в Мариуполе смилиционерами и безоружными людьми в стрелялки и палилки не поиграешь, не правильно поймут! Все это фигня, вот только жаль, что они в Киеве спокойно спят поночам, а на Донбассе трагически достается всем двум сторонам!
бувший прикордоник Показати IP 14 Травня 2014 16:03
Литвн націлив наших славних прикордоників на заробляння грошей. всі ключові посади там купляються. Заплативши за посаду він, що буде ризикувати житттям, ніколи
я Показати IP 14 Травня 2014 17:32
це ЗРАДА
саня до я Показати IP 14 Травня 2014 21:39
какая сечас власть, такие и подчиненные! И какая зрада, зрада чего или кого, Турчинова? Так это не зрада, это, как сейчас модно, революция и майдан, но только на уровне нескольких областей (пока нескольких, т.к. увидите теперь Болотов появится в Харькове в роли губернатора и ..... новый референдум, новая республика и будет столько республик, что пока учебники истории перечислят их все названия, места несуществующей Украине уже не останется). Ну ничего Киевская Русь тоже начинала формироваться с княжеств!
пан Показати IP 14 Травня 2014 17:46
Грош1 - понад усе!
саня до пан Показати IP 14 Травня 2014 21:43
а ви ж казали, що з лютого народна чесна влада!
реаліст Показати IP 9 Липня 2014 07:12
Кому війна, а кому війна - мама рідна !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus