USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Профспілка МВС подала позов про визнання атестації незаконною по всій країні

22 Квітня 2016 12:48
Боротьба навколо переатестації поліції переходить на новий виток. Тепер поліцейські, які не пройшли переатестацію, не просто виграють позови в судах, а й хочуть скасувати процедуру в цілому.

Так, профспілка працівників МВС подала позов про визнання атестації незаконною по всій країні. Про це пише strana.ua.

Позавчора, 20 квітня, в Окружному адміністративному суді Києва відбулося засідання за позовом профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ до міністра Арсена Авакова.

Профспілка вимагає скасувати наказ, яким затвердили Інструкцію про порядок проведення атестації поліцейських.

Нагадаємо, провадження в цій справі було відкрите ще в грудні минулого року - якраз після перших акцій протесту працівників міліції проти атестації.

"ВСЕ ЗАЛИШИТЬСЯ ПО-СТАРОМУ" АБО "ПОВЕРНЕМО ПРОФІ В ПОЛІЦІЮ"

Волонтери та активісти вже б'ють на сполох. "Справа за позовом профспілки — показова. Від її результатів залежатиме майбутнє реформи міліції/поліції як такої. Якщо суд скасує атестацію — всі звільнені за її результатами будуть поновлені в поліції. Атестація припиниться. І все залишиться ПО-СТАРОМУ", — написала на своїй сторінці ву ФБ волонтер Леся Шовкун напередодні судового засідання.



Старі міліцейські кадри, навпаки, зраділи.

"Колеги, в ім'я молоді, наших спадкоємців - скасуємо" переатестацію "і повернемо профі в поліцію, попередньо вигнавши покидьків, зрадників і перевертнів", - закликає у Фейсбуці Володимир Карасик, полковник міліції у відставці, член громадської ради при МВС.



Втім, суддя Окружного адміністративного суду Руслан Арсірій - той, який поновив на посаді заступника начальника Головного слідчого управління МВС Григорія Мамку, - на цей раз нікому не дав приводу радіти. Суд переніс засідання на 15 червня.

"УПИРІ НА ПЕНСІЇ" АБО "ВИННІ САМІ"

У мережі вже розгорілися гарячі дискусії щодо спроби скасування реформи і перенесення суду.

"Це РЕВАНШ тих хто втратив годівниці, — пише Валентина Коваль. — Тих, хто катував в камерах, хто фальсифікував матеріали кримінальних справ, хто за зарплату в 2000 грн, придбавав авто за 100000 у.о".

"Гнати треба більшу половину", - підтримує її ван Hnusenko.

"Ну я і не сумнівався в цих упирів на пенсії і незамінних "експертів" (мається на увазі профспілка - авт.), -пише в ФБ Ігор Лук'янов. - Вони хочуть прецеденту про повноцінне відновлення на посадах всіх тих мусорів, а потім вже під своїм соусом давати або забирати добро на проходження (така ласа годівниця) Лінія Захисту НП (Нацполіціі - авт.)., до речі, правильно обрана - це новий орган і новий закон, на ухваленні якого наполягала вся прогресивна громадськість".



Натомість, деякі активісти вважають, що реформатори самі винні в тому, що відбувається.

"Моя думка - самі младореформатори, які пролізли в міністерства на хвилі Майдану, своєю амбітною криворукістю і непрофесіоналізмом роблять все, щоб повернути на місця "міцних господарників", а потім намагаються піаритися на власних ляпах, - пише на своїй сторінці в ФБ волонтер Олександр Сурков, глава волонтерської організації Vis Pacem. – Справа в тому, що юридичне оформлення переатестації ментів і чищення поліції було виконано настільки криво, що його хіба що лінивий не став би торпедувати, тобто винні в події першою чергою ті, хто готували і виконували в МВС документи . Решта – спроба робити пафосну картинку на камери при проср*ній справі. Адвокат Авакова спрацював у ситуації досить професійно, викидаючи по черзі клопотання, одне прикольніше від іншого. На третьому "козирі" суд відклали".



СКАСУВАННЯ АТЕСТАЦІЇ НЕ БУДЕ

У міліції таким ходом подій не на жарт стривожені.

"Стара система - гнила, продажна і корумпована, - оголосила війну реформи МВС, яку підтримує все українське суспільство", - заявив в ефірі "5 каналу" радник глави МВС Зорян Шкірян.

Він визнав: якщо суд винесе рішення на користь профспілки працівників МВС, то його доведеться виконати.

"Як ви розумієте, рішення суду, на жаль, є обов'язковим Але я думаю, МВС і в цих умовах знайде можливість продовжувати реформи і переатестацію", - Вважає Шкіряк.

???????

Разом з тим, політологи впевнені, що скасування атестації чекати не варто.

- Інакше це дасть можливість грузинській команді стверджувати, що, мовляв, ми хотіли зробити реформу, але старі корумповані суди нам не дали. Так що, я думаю, суд не стане приймати в цій справі ніякого рішення: за принципом - або шах помре, або віслюк здохне, - вважає політолог Кость Бондаренко.

- Або ж воно буде дуже хитрим, - упевнений Вадим Карасьов. - За великим рахунком, скасування переатестації - це новий хаос, а він нікому не потрібен. Рішення, швидше за все, буде таким, щоб усім стало ясно: період кавалерійських реформ закінчено, шашок більше немає, і коні втомилися. Прийшов час для більш спокійної роботи.

P.S.

А поки експерти, активісти і волонтери сперечаються про долю переатестації, суди продовжують тихим сапом відновлювати на посадах тих, хто не пройшов переатестацію.



На головному фото: "В бой идут одни старики". Профспілка МВС проти молодих реформаторів, зі сторінки Володимира Карасика у Фейсбуці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Юрист Показати IP 22 Квітня 2016 13:20
Почитайте цю інструкцію. І запитайте шпигу з лапінім як правильно підбирати членів комісій.кращим виявився лише Олександр Юрійович!
Розискнік до Юрист Показати IP 22 Квітня 2016 22:36
І слідачків всіх лишили-забашляли всі
Гена до Юрист Показати IP 23 Квітня 2016 18:52
Я вернувся!!! Ура!!!
Активістам Показати IP 22 Квітня 2016 14:09
А хоча б одного з керівників-хабарників звільнили?! Чи "обійшлися" простими офіцерами і сержантами? Отож-то. То навіщо така "атестація"?
Хтось скаже? Показати IP 22 Квітня 2016 14:21
Цим кращий шпига і його бухгалтер поліщук за звільнених помічниками лапіна слідчих,дільничих,оперів та ін.
Громада до Хтось скаже? Показати IP 23 Квітня 2016 11:11
Кращих серед вас нема Всі мусарапі однакові Всіх гнати в шию Особливо тих хто прослужив більше 5 років
ЛЮСТРАТОР АК- 7,62 Показати IP 22 Квітня 2016 14:37
СТАРИХ НЕ БУВАЄ,ВЕРХУШКУ КЕРІВНИЦТВА УСЮ ГЕТЬ,А ПОТІМ РЕШТУ ХИТРО ЗРОБЛЕНИХ .
ВАЛЬЧУК Показати IP 22 Квітня 2016 15:19
а я що дарма старався хочу ще працювати
Лучанин Показати IP 22 Квітня 2016 22:15
Геть всіх волинськи ментів вигнати і набрати випускників юридичних вузів
Алла Чепурко Нововол до Лучанин Показати IP 1 Червня 2016 20:07
А де ті випускники?Сигарети возять на Польщу......Ніхто х молоді на 3 тис. працювати не хоче.....
Оля Показати IP 22 Квітня 2016 22:20
Коментарі тут пишуть самі ж мусарчики Ха ха
Театр за ширмою Показати IP 22 Квітня 2016 23:04
"Мусарчики, менти", що це за вислови? В Європу ви ще хочете. Та вам таким тільки максимум в Сомалі. Студентів в правоохоронні органи працювати? Відізвався ще один реформатор. Вже патрульну поліцію зробили, то тільки що вміють штрафувати за неправильне паркування, замість того щоб дійсно місто патрулювати, як це раніше робили ППС. От хоча б раз патрульні зловили авто з підроленими документами, переварену, чи зі зброєю, чи з бурштином. Ні, от бачиш в нас все добре вже у Луцьку, от тільки залишилась одна проблема- не правильне паркування. А журналюги взагалі цікаві новизну відкрили, адже цей спір в суді м. Києва розглядається з грудня 2015 року.
freeShabala Показати IP 23 Квітня 2016 15:19
нечисть не здається(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus