USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура закликала лучан протестувати цивілізовано

22 Грудня 2013 18:06
У прокуратурі Волині закликали громадськість дотримуватися цивілізованих форм висловлення протесту під час акції 23 грудня. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.
Нагадаємо, в мережі Інтернет учасники Луцького євромайдану анонсували акцію на захист активістів, яку заплановано на 23 грудня 2013 біля прокуратури області.
«У зв’язку з цим, прес-служба прокуратури інформує громадськість про те, що слідчим управлінням УМВС України у Волинській області розслідується кримінальне провадження за фактами закликів до захоплення та саме захоплення будівель державної влади, що супроводжувалось грубим порушенням громадського порядку групою осіб та мало місце 2-3 грудня поточного року (статті 296 частин 2, 295, 341 КК України).
На сьогодні у кримінальних провадженнях зібрано достатньо доказів, які свідчать про наявність в діях окремих учасників акцій протесту складу злочинів зазначених кримінальних правопорушень, - йдеться у повідомленні.
Наразі цим особам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Судом щодо них обрано передбачені законом запобіжні заходи.
Проте окремі підозрювані перекручують обставини подій і акцентують увагу не на фактах грубої протиправності своїх дій, а маніпулюючи текстом отриманих процесуальних документів, намагаються надати кримінальному провадженню політичного підтексту.
Чинячи таким чином тиск на слідство, вводячи в оману суспільство та намагаючись створити хибну думку громадськості про тиск правоохоронних органів на мирних учасників євромайдану, вони сподіваються уникнути відповідальності.
Незважаючи на це, позиція органів досудового розслідування та прокуратури залишається незмінною – належність до опозиційних сил не дає права скоювати злочини, й кожен, хто їх вчиняв, відповідатиме згідно з законом.
Одночасно органи прокуратури звертаються до громадськості з проханням дотримуватися цивілізованих форм висловлення протесту та норм закону під час масових акцій», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Нормальний Показати IP 22 Грудня 2013 21:32
Гузя на нари!!!
Петро до Нормальний Показати IP 22 Грудня 2013 23:26
ну і скільки таким як ти "нормальним" платять срібреників?......)
гузько Показати IP 22 Грудня 2013 22:06
це перевертень або політична простітутка.майстер язиком ляпати щоб до корита долізти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus