USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура затягує справу проти Пашинського?

14 Березня 2017 16:08
Прокуратура Київської області не поспішає виконувати ухвалу Печерського районного суду Києва від 9 лютого 2017 року про внесення відомостей до ЄРДР за заявою В'ячеслава Химікуса, постраждалого від пострілів народного депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського, інформує Закон і бізнес.

Спочатку прокуратура відмовлялася робити це у зв'язку з відсутністю повного тексту відповідної ухвали суду (9 лютого була оголошена вступна та резолютивна частини ухвали).

Майже через місяць після винесення судом ухвали і, отримавши таки його повний текст, прокуратура вирішила подати слідчому судді заяву про роз'яснення цього процесуального документа. Лист держоргану опублікував на своїй сторінці в Facebook екс-перший заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов.

Нагадаємо, 31 грудня в лісі біля одного з сіл Васильківського району Київської області нардеп Пашинський вистрелив у ногу місцевому жителю В'ячеславу Хімікусу.

Під час конфлікту депутат вистрілив йому в стегно з пістолета Glock 19 калібром 9мм, який отримав у подарунок від Авакова.

Сам Пашинський отримав удар пляшкою по голові.

Депутат заявляє, що нападником був саме Хімікус, а той, своєю чергою, стверджує інше.

Раніше повідомлялося, що суд визнав потерпілим учасника конфлікту з Пашинським. Згодом, Пашинський звернувся до Печерського суду для того, щоб його визнали потерпілим у справі про конфлікт з В'ячеславом Хімікусом.

Крім Пашинського і Химікуса на місці події були присутні також дружина нардепа і водій автобуса. Версії події у сторін конфлікту сильно різняться, однак прокуратура розслідує лише хуліганство, вчинене проти нардепа і його дружини групою осіб (кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК було відкрито на підставі заяви С. Пашинського в день інциденту).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus