USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Пропонували прикинутися волонтерами: СБУ ліквідувала нові канали втечі ухилянтів за кордон

21 Грудня 2022 22:25
Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобігти втечі за кордон понад сотні ухилянтів.

Організатори нелегальних трафіків пропонували потенційним призовникам виїхати за межі України під виглядом волонтерів або спробувати «обійти» контрольно-пропускні пункти. Про це інформують в СБУ.

Вартість таких «послуг» становила від $4 тис. Сума залежала від регіону проживання і терміновості виїзду.

Під час комплексних заходів на Київщині викрито місцеву жительку, яка «реєструвала» своїх клієнтів як представників місцевої благодійної організації. Потім вносила недостовірні відомості до системи «Шлях».

Для цього використовувала власні зв’язки, у тому числі серед представників депутатського корпусу однієї з районних рад Київської області.
Читати ще: Виїжджали за кордон під виглядом моряків іноземних суден: СБУ ліквідувала схему втечі ухилянтів

Організаторці злочинної схеми повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Розглядають питання про обрання міри запобіжного заходу.
Ще одну схему нелегальної міграції ліквідовано на Одещині. До її організації причетне міжнародне злочинне угруповання.

Зловмисники приховано переправляли осіб призовного віку до Євросоюзу поза встановленими пунктами пропуску.
Своїм «замовникам» надавали детальний план переміщення через природні ландшафти та місцеву інфраструктуру.

Читати ще: «Пішов через річку, але не дістав дна і злякався»: на Волині спіймали двох ухилянтів, які хотіли перейти кордон

Наступний канал нелегального виїзду до ЄС пролягав через Молдову. Для пошуку «клієнтів» його організатори використовували спеціально створений телеграм-канал. У подальшому зловмисники планували вивезти ухилянтів за кордон на власному автомобілі.
У межах кримінальних проваджень за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus