USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ ліквідувала нові канали втечі ухилянтів за кордон

21 Січня 2023 16:41
Служба безпеки заблокувала ще чотири канали незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного віку.

У результаті багатоетапних слідчо-оперативних дій в кількох областях України затримано організаторів нелегальних трафіків, повідомляє СБУ.

Саме вони пропонували потенційним призовникам виїхати за межі нашої держави під виглядом учасників волонтерського руху або з фальшивими документами. У середньому вартість таких «послуг» становила від 2 до 6 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та віддаленості регіону.

Читати ще: Пропонували прикинутися волонтерами: СБУ ліквідувала нові канали втечі ухилянтів за кордон

Так, в Одеській області викрито схему втечі за кордон за підробленими документами. До її організації причетні кілька місцевих жителів та громадян Молдови. Ділки вносили до закордонних паспортів своїх клієнтів фіктивні відмітки про їхнє перебування на консульському обліку в сусідній країні.
Читати ще: СБУ заблокувала нові канали втечі ухилянтів за кордон на заході та півдні України

На Хмельниччині викрито мешканця Шепетівського району, який пропонував потенційним призовникам виїхати до ЄС під виглядом перевізників медичної гуманітарної допомоги. Для цього він підробляв листи про необхідність доставки іноземних медпрепаратів для українських військ.
На Миколаївщині ліквідовано канал нелегального виїзду ухилянтів за кордон через Молдову та Румунію. Щоб втекти з України, організатори схеми виготовляли фальшиві свідоцтва про народження дітей.

Читати ще: Виїжджали за кордон під виглядом моряків іноземних суден: СБУ ліквідувала схему втечі ухилянтів

На Рівненщині затримано ще одного махінатора, який допомагав місцевим жителям незаконно виїхати до Євросоюзу як водіям міжнародних вантажних рейсів.
У межах кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон) тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Стаття 62 КУ Показати IP 21 Січня 2023 17:37
А хто "ухилянт"? Є вирок суду?
Дикий Показати IP 21 Січня 2023 17:44
Всіх не утримаєш!
Сергій Показати IP 21 Січня 2023 18:19
Ми не раби,раби не ми
Геге до Сергій Показати IP 22 Січня 2023 16:03
Носатих не хочуть бач но утримувати і охороняти!
ВІРУС Показати IP 21 Січня 2023 22:37
Це не ухилянти це генофонд україни.
Вася Показати IP 22 Січня 2023 05:42
Генофонд боягузов
Ковельчанин Показати IP 22 Січня 2023 22:09
Та толку,суд випускає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus