USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проросійська партія програє на виборах у Болгарії

27 Березня 2017 11:18
Відповідно до попередніх результатів виборів на парламентських виборах у Болгарії, що відбулися 26 березня, прозахідна партія екс-прем’єра Бойко Борисова здобула перемогу, тоді як проросійська Соціалістична партія визнала свою поразку, інформує Радіо свобода.

У перші години підрахунку голосів партія «Громадяни за європейський розвиток Болгарії» (ГЕРБ) Борисова набрала понад 33%, тоді як Болгарська соціалістична партія (БСП) – понад 27 відсотків. Ці цифри збігаються з даними опитувань на виході з дільниць, здійсненими соціологами Alpha Research та Gallup International.

Лідер соціалістів Корнелія Нінова визнала поразку своєї партії на виборах 26 березня.

«Ми хочемо привітати переможців – ГЕРБ. Якщо вони не зможуть сформувати уряд і ми отримаємо мандат, то ми будемо намагатися сформувати болгарський уряд», – додала вона.

Попри її симпатії до Москви, Нінова сказала, що буде підтримувати членство в ЄС і НАТО.

Крім того, до болгарського парламенту, як виглядає, потрапляє альянс «Об'єднані патріоти», у якого понад 9% голосів виборців, а також партія етнічних турків «Рух за права і свободи» (більш ніж 8%). Популістська партія «Воля» на початку підрахунку голосів мала приблизно 4%.

Якщо результати голосування будуть підтверджені ЦВК офіційно, Бойко Борисов матиме мандат на формування свого третього уряду. Йому потрібно буде сформувати коаліцію з дрібними партіями, щоб мати владу.

Партія ГЕРБ, як очікується, продовжуватиме політику більш міцних зв’язків із Заходом, в той час як соціалісти, швидше за все, продовжуватимуть наполягати на зближенні з Москвою.

Однак Борисову все одно доведеться лавірувати між Сходом і Заходом, щоб не допустити нестабільності в країні, економіка якої досі значною мірою залежить від Росії.

Болгарія планує взяти на себе головування в ЄС з 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року на президентських виборах в Болгарії переміг Румен Радєв, відомий проросійськими поглядами. Радєв вже пообіцяв разом з болгарським урядом працювати над скасуванням санкцій проти Росії.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Болгарії під керівництвом Бойко Борисова подав у відставку після перемоги на президентських виборах незалежного кандидата, генерал-майора у відставці Румена Радєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus