USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проти волинських міліціонерів за використання гранат відкрили провадження

18 Березня 2015 14:28
Прокуратура розпочала кримінальне провадження про застосування світлошумових гранат проти учасників мирної акції під стінами Волинського УМВС. Про це інформують у прес-службі установи.

Згідно з результатами додаткового вивчення інформації про події часів Революції Гідності на Волині, слідчим відділом прокуратури області розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками Управління МВС України у Волинській області, які застосували світлошумові гранати під час проведення мирної акції протесту біля приміщення УМВС у Луцьку 19 лютого 2014 року.

Триває досудове розслідування. Наразі встановлюються особи, постраждалі від застосування цих спеціальних засобів, та особи, причетні до їх застосування.

Нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснює відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області.

До уваги волинян! Прокуратура області звертається з проханням до усіх постраждалих та свідків подій біля приміщення УМВС України у Волинській області 19 лютого 2014 року, які володіють інформацією, відео- та фотоматеріалами, що можуть бути корисним для слідства, невідкладно звернутися до слідчого відділу прокуратури Волинської області за адресою: Луцьк, вулиця Кривий Вал, 29 або зателефонувати за номерами 72-22-22, 72-35-96.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що керівництво Волинського УМВС не змогло встановити, хто віддав наказ кидати в людей гранати під час штурму будівлі управління МВС 19 лютого та, хто виконував ці розпорядження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «РЕВОЛЮЦІЯ» У ЛУЦЬКУ. ХРОНІКА. БАЧЕННЯ ФОТОГРАФА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Олег Показати IP 18 Березня 2015 14:32
"під час проведення мирної акції протесту"? ви що, смієтеся? там пів приміщення закидали камінням і коктейлями молотова. це так мирна акція...
Незабудка до Олег Показати IP 18 Березня 2015 15:02
З людей просто насміхаються.Приміщення ще літом мало сліди ,, мирної акціїї,,.В міліцію кидали все, що під руку попаде, а вони мали стояти? І це напали на обласне управління МВС, а не на кабінет дільничого з глухого села.Люди, що ви творите?
))) до Незабудка Показати IP 19 Березня 2015 03:13
коментар було видалено
121 до Олег Показати IP 18 Березня 2015 22:12
одне запитання до активістів, що ви б***ь не роз****ли прокуратуру???????????????????? рішення не менти приймають, а вони!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
балакун до Олег Показати IP 19 Березня 2015 00:01
коли вже прокурори, судді та сбушники почнуть за щось відповідати!? Вони один і той самий закон при різних владах по-різному трактують. Оце пристосуванці і д***лизи!!! А мають служити народу України.
Сергій Показати IP 18 Березня 2015 14:46
Дожилися, замість того щоб порушити справу відносно Данильчука про захоплення адмінбудівлі, то порушили справи відносно міліціонерів, які на ЗАКОННИХ підстав застосували спецзасоби. БРЄД і ПІДМІНА ЦІННОСТЕЙ...
Незабудка до Сергій Показати IP 18 Березня 2015 15:07
Крайні завжди міліціонери.При любій владі.Віддають їм накази, переважно усні,щоб потім не було крайніх, а потім їх ,, зливають,,.Одне не можу зрозуміти, скільчи часу офіцери міліції будуть допускати свавілля натовпу.Потрібно знайти сили і захистити свою офіцерьку честь і людську гідність.
опа до Незабудка Показати IP 18 Березня 2015 15:43
не плутай міліціонерів з ментами.
Незабудка до опа Показати IP 18 Березня 2015 16:25
А з ким не путати тоді вчителів, лікарів,працівників інших організцій, які не піднімуть своєї дупи, поки їм руку не ,, позолотиш,,? А з ким не путати суддів і прокурорів?
Незабудка до опа Показати IP 18 Березня 2015 16:40
Самі ж українці ,, перетворюють,, міліціонерів на мєнтів.Одиниці згоджуються заплатити штраф державі за порушення на дорозі, перебуваючи за кермом.Почувши ціну, починають торгуватися, пропонуючи дати половину, але в карман міліціонеру.Діти крутеликів чи простих людей ,, начудять,, , а батьки починають потім бігати,тикаючи гроші направо і наліво.Є й такі, що вимагають, але значна більшість сама суне гроші, знаючи, що ,, рильце в пушку,,.Ще й буде потім насміхатися з міліціонера, якщо він відмовиться.Скаже, що не вміє жити.Посадили б пару чоловік або дали б з пару місяців виправних робіт, то ніхто б не пропонував би представнику влади.А ще на спині написати слова ,, Я давав хабаря,,.Прибирати тільки в людних місцях і на найбрудніших роботах.А до них долучити тих, хто давав хабаря працівникам інших галузей.Після такого у багатьох відпаде бажання давати хабар.З'виться інше бажання-заявити відразу на тих, хто його вимагає.
Анонім до опа Показати IP 18 Березня 2015 20:27
ти я бачу думаєш по житті ж**ОЮ
опа до Анонім Показати IP 18 Березня 2015 21:01
а ти в якому званні, розумнику?
Для прокурора Показати IP 18 Березня 2015 14:49
Працівники міліції мають право застосовувати наручники, гумові кийки, засоби зв'язування, сльозоточиві речовини, світлозвукові пристрої відволікаючої дії, пристрої для відкриття приміщень і примусової зупинки транспорту, водомети, бронемашини та інші спеціальні і транспортні засоби, а також використовувати службових собак у таких випадках: .... 2) для припинення масових безпорядків і групових порушень громадського порядку; 3) для відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди і транспортні засоби, незалежно від їх належності, або їх звільнення у разі захоплення; ЗУ Проміліцію ст.14 Подробнее: http://kodeksy.com.ua/pro_militsiyu/statja-14.htm
Hurricane до Для прокурора Показати IP 18 Березня 2015 15:22
Вважаю, що норма закона є однозначною, а дії міліції із нею повністю узгодженими. А тепер звертаюсь до юристів, які активно захищали "бідолашних" активістів, бо не могли дивитись на "беззаконня" з боку правоохоронців: " чи готові ви безоплатно захищати міліціонерів, які керувались законом України? Запитання адресоване до Матвіїва Вадима, Туза Святослава та ін. Думаю, популізму в цих справах буде поменше, але як щодо принциповості на яку хлопці так часто наголошували...
Анонім Показати IP 18 Березня 2015 15:50
А якщо мені по вухові присмалило від того, що така от гранатка зірвалась за 1,5 метри від мене, але медичної довідки нема?І я ні разу не активіст, і не протестувальник. То що, теж рахується?
Анонім до Анонім Показати IP 18 Березня 2015 16:24
Не крутись там, где "горячо". Ибо тем самым лично ты создаешь массовку, т.е. помогаешь бандитам.
Незабудка Показати IP 18 Березня 2015 16:52
Всі йшли в Європу, але прийшли в Африку.В Європі ніхто не сміє зачіпати поліцейського.В дружній тепер Україні Америці поліцейський вбиває мирних підлітків і його звільняють від відповідальності.Різкий рух і ти вже не жилець.В наших міліціонерів кидають коктелі Молотова, бруківку, а вони мають стояти живою огорожею і мовчати? Може потім ,, мирні,, активісти будуть утримувати їх дітей, коли не стане батька?
Остап Показати IP 18 Березня 2015 16:59
Кримінальну справу відкривають для того щоб потім закрити. Бо коли вже була справа і вона закрита, то другий раз не відкривається, тобто всі білі і пухнасті.
Андрій Показати IP 18 Березня 2015 17:02
Цікаво ,чи чули менти такий вираз ,як причинно-наслідковий зв'язок?Терещук ховава від громади п'яного Башкаленка.Чомусь ніхто про це не нагадує.Люди не прийшли без причини.Башкаленка він не вберіг,а спровокував пошкодження будови,за що отримав підвищення по службі.Башкаленка від ще більшої ганьби на майдані врятував владика Михаїл...
Юрист до Андрій Показати IP 18 Березня 2015 17:20
Я не хочу виглядати адвокатом мєнтам, але з чисто юридичної точки зору, ховали чи не ховали Башкаленка, який до речі, тоді був ще чинними головвою ОДА, то питання десяте, купа недоумків пішла на штурм адмінбудівлі, де збергіається зброя, криманільні справа, і так далі... Міліція діяла законно, мало того, згідно ст.15 ЗУ Про міліцію" мала повне право застосувавати навіть вогнепальну зброю...Шкода що прокурор пішов на поводу у правсосєків і самооборони...
Незабудка до Юрист Показати IP 18 Березня 2015 19:12
Прокуратура хоче вислужитися.Міліція діяла згідно норм захисту адмінбудинків.Якщо вона заводить справи на вимоги якихось правосєків і самозванців, то або сама боїться і її тримають на короткому поводку,або наші прокурори без поняття в законах.
Вадим Матвіїв Показати IP 18 Березня 2015 17:06
Не готовий.
андрію Показати IP 18 Березня 2015 17:21
Тест на алкоголь Башкаленку ти проводив, що стверджуєш, що він був пяний? А те, що більшість так званих мирних активістів були залиті на самісіньке горло, доказувати не потрібно - всі і так бачили. Мирну акцію знайшли, подивіться на події у Франкфурті-на-Майні, як там поліція втихомирює мирних протестувальників. Демократи......... так і перетак.
Незабудка до андрію Показати IP 18 Березня 2015 19:18
Але ніхто в світі не кричить, що людей б'ють у Фр-ті-на-Майні.Америка, Європа бачать тільки події на Україні.В інших країнах до Майдану не допускають і АТО за один день закінчують.Диктатуру в Україні називають демократією, а демократією ні пахне.А в Європі вже давно відсутня демократія.
петро Показати IP 18 Березня 2015 17:54
Потрібно щоб завтра сотня навіжених прийшла до прокуратури, понищила будівлю, і посовала прокурора обличчям по асфальту, щоб в цю ситуацію не втручались міліціонери, а потім генпрокурор порушив справу відносно працівників прокуратури, за те що ті чинили опір мирним протестувальникам. Це був би пік соціальної справедливості.
Прокурор Показати IP 18 Березня 2015 18:09
Не виключено, що так і буде
Міліціонерам Показати IP 18 Березня 2015 19:27
якщо ви волієте щоб вас так називали. Всі ви пішли на службу добровільно, дехто відмовившись від навчання, праці на заводі, в селі від підприємницької діяльності. Ви вирішили, що ви воїни, які народжені захищати порядок в суспільстві. То якого дідька ви захищаєте себе, а не порядок? Якого х... ви провокуєте людей до крайніх дій? Невже ви настільки обмежені, що не можете зрозуміти, що вам за вашу роботу платять з податків тих, кого ви довели до сказу. До чого тут Данилюк? Перед мєнтурою стояли тисячі. Вони що всі Данилюки?!
Анонім до Міліціонерам Показати IP 18 Березня 2015 20:06
До сказу довела влада.Чи може після того як побили і поламали все у цих ,, ображених,, , доведених до сказу, стало краще життя.Вони подорожують Європою, вибирають там гідні роботи і мають достойні зарплати, їм підвищили зарплати і пенсії в Україні, зменшили компослуги? Може під'їзди стали частіші чи дороги відремонтовані?До чого тут міліція? Може там всі святі стояли під управлінням? Хай з себе почнуть.Кожен щось зробив не по закону і не по совісті.Може вчасно прийшли на свою роботу і не втекли раніше? Нічого не взяли на роботі і не принесли додому? Не святкували дні народження на роботі і не ходили п'яними? З стаціонарних телефонів не дзвонили по міжгороду у своїх потребах? Під час робочого дня не ходили по магазинах і базарах? Працювали чесно кожен день, а не ,, відсиджували,, години,,? Не платили хабарів за поступлення в універи, за сесії, за екзамени, навіть коли й не просять? Давали хабарі та ще й рекламу робиди.Радили як краще дати.Може хтось сміття кидає в урну, не харкає мокротинням на асфальт,не кидає окурки через балкон, коти їхні не мочаться по під'їздах, а собаки не кладуть купи на дит.майданчиках?Всі інтелігенти, з високим IQ, чесні широким кроком ідуть в Європу, бо вони того варті, а тут якісь мєнти принизили їх, світлошумовими гранатами потривожили, не пропустили до актового залу, не постелили червоної доріжки.Всі ми тут білі і пушисті, а мєнти-зрадники, кати, хабарники і просто погані люди.Хай кожен з тих,хто прийшов під облуправлінняМВС і ті, що дальше хочуть крові, стануть в себе вдома перед зеркалом і скажуть самі собі, наскільки вони є чесними і що вони зробили для кращого життя в Україні і її іміджу за межами країни.
Незабудка Показати IP 18 Березня 2015 19:37
Всі тепер хочуть попасти в патрульнопостову службу.Кажуть, що хочуть показати світу, що наша міліція-поліція теж може бути чесною і вихованою.Брехня.Йдуть, бо про зарплату 6-8 тис.гривень говорили і тому, що без роботи багато в Києві, а кинути житло і сім'ю не кожен зможе.Гроші і ще раз гроші.За 1,5-2 тис.ніхто не біг доказувати собі і світу, що наша міліція чесна, високоерудована, ввічлива і т.д.Або фраза, що дамо їм гідну зарплату,щоб не думали чим прогодувати дітей і т.д.Що це значить? Що ми всі до Майдануі тепер маємо негідну зарплату, а значить хочеш чи не хочеш, дякуючи нашій владі, запрограмовані брати хабарі, дурити один одного, щоб вижити або вмирати.Про які європейські цінності може йти мова, коли гідне життя українців нашу владу не цікавить.
Аноніму Показати IP 18 Березня 2015 20:21
а може міліціонеру. Ви сповна розумієте, що написали? Чи просто вирішили "відстрілятись", бо не маєте контраргументів. А уявіть, що в тому натовпі тоді були ваші родичі, сусіди, знайомі, які в ту мить ненавиділи всіх міляціянтів. Уявіть і почніть думати.
Анонім до Аноніму Показати IP 18 Березня 2015 21:02
А ви уявіть, що так само чийогось сина, батька, чоловіка, брата, сусіда,родича палили на Майдані.Не уявляй, а просто згадай і подумай.
777 Показати IP 18 Березня 2015 23:15
Давайте подивимося правді в очі:нас знову КИНУЛИ!!! Люди нікому не потрібні, і війна тут ні до чого...вас дійсно ще цікавлять СВІТЛО ШУМОВІ гранати під УВС? Кого вони підпалили,осліпили чи контузили??!!!(в порівнянні із тим, що діється зараз на Сході???!!)Трошки налякали...НЕ СТВОРЮЙТЕ МАСОВКУ ТА УГРУПУВАННЯ З МЕТОЮ ПОРУШЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУУ!!!читайте вище: підстав для їх застосування було чимало....І ще: Надіюсь, що, відповідно до норм міжнародного права, по факту прилюдного приниження людей на майдані Луцька таки понесуть відповідальність так звані "активісти-мирні протестувальники" із зброєю в руках!!!фото і відеоматеріали бачив весь світ!!!! Чи може вину поставлених тоді на коліна людей хтось довів???
987 Показати IP 18 Березня 2015 23:58
Є закон життя - міліціонер повинен посади мєнта. Мєнт - поц, який думає, що він кращий за людей, які йому платять за службу.
Незабудка до 987 Показати IP 19 Березня 2015 01:49
Звичайно, знову те ж саме.По*и-це мєнти.А прокурори, судді, СБУшники-,, люди из высшего общества,,.
Поправка Показати IP 19 Березня 2015 12:26
МЄНТИ- ЦЕ ПРАЦІВНИКИ МІЛІЦІЇ, ПРОКУРАТУРИ, СБУ ТА СУДУ. ЦЕ ВІДОМО БУДЬ-КОМУ ПО ТУ СТОРОНУ БАРИКАДИ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus