USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.86

Проведення медреформи в області контролюватиме робоча група

30 Серпня 2017 15:29
Волинська обласна рада має намір створити робочу групу із проведення медичної реформи.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 30 серпня.

Таку пропозицію підтримав голова комісії Олександр Зінчук протягом обговорення питання про доцільність розміщення платіжних терміналів у медичних закладах області.

Так, у Волинському обласному наркологічному диспансері та Волинському обласному шкірно-венерологічному диспансері виникли труднощі у зв’язку з переведенням платежів, зокрема благодійних, до терміналів. За словами керівників закладів, термінали не виправдовують себе, коли йдеться про дороговартісні операції, кошти за які не так просто перераховувати за допомогою терміналу.

Окрім того, старші люди взагалі не вміють користуватися терміналом, тому нерідко для того, що внести кошти, до апарату вишиковуються черги.

Також медичні заклади вважають, що пропозиція сплачувати благодійні внески через термінал за межами закладу (адже не всі лікарні можуть розмістити у себе термінал, – ВН) недоцільна, бо може призвести до зменшення грошових надходжень, тому лікарні висловили прохання, аби такі внески можна було сплачувати через касові ордери.

Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор розповів, що банк встановив термінал у їхній лікарні безкоштовно і сплачує за оренду приміщення під апарат 800 гривень щомісяця.

«Банк - комерційна структура, і він ніколи б не займався цією справою, якби це було невигідно. Банк бере 3 % комісії, тобто виходить, що банк платить нам щомісяця 800 гривень, а ми йому – до 20 тисяч гривень», – зазначив Іван Сидор.
Олександр Зінчук, своєю чергою, відзначив, що оплата послуг і благодійних внесків через термінал сприяє прозорості послуги.

Керівник Волинської обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко додав, що в його закладі безкоштовно встановлено термінал і комісія за переказ, незалежно від внесеної суми, становить лише 50 копійок. До того ж, практично в усіх кабінетах лікарні встановлено QR-коди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 30 Серпня 2017 15:47
Не зовсім по темі, але мушу висловити своє приємне здивування гарним ставленням медперсоналу Луцької міської клінічної лікарні до хворих, особливо приймального відділення, де мені довелося позавчора побувати з бідою. І, що найголовніше, ніхто не заглядає в очі і не відтопирює кишеню, щоб у неї щось покласти!
Сидору Показати IP 30 Серпня 2017 16:18
які 800 грн.? що це за дор=говір оренди такий? 1 грн. в рік
Головним лікарям Показати IP 30 Серпня 2017 17:37
Термінали головним лікарям терінали - кістка в горлі. Красти не зможуть тому і видумують відмазки. За що будуть будуватись хороми, якщо грошей не вкрасти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus