USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Проведення «Європейських Днів Добросусідства» на Волині під великим питанням

16 Червня 2009 14:02
Цьогоріч вперше у районі переходу Кречів-Крилів планують провести «Європейські Дні Добросусідства» між Україною та Польщею. Проте, чи відбудеться захід – остаточно невідомо, оскільки не вирішеними залишається низка стратегічно важливих моментів. Про це йшлося під час наради під головуванням заступника голови ОДА Василя Байцима, - інформує 16 червня репортер «Волинських Новин».
Дні Добросусідства планують провести на території півострова, який має вигляд серця у районі переходу Крилів-Кречів, – йшлося під час наради. Проте цьогоріч захід на Волині може й не відбутися. «Моя офіційна відповідь у консульстві така, що Волинь зробить усе, аби взяти участь у Днях Добросусідства», – сказав Василь Байцим.
Наразі ж невирішеним залишається питання спорудження мосту через Буг. Окрім того, за словами голови Іваничівської РДА Віктора Березюка, є й інші проблеми. Наприклад, це стосується побудови 7, 5 кілометра дороги Мовники-Кречів, хоча б для поверхневого покриття якої потрібно 2 мільйона гривень.
Також непокоїла голову РДА й погода. За його словами, якщо будуть дощі, то в районі, де планується дохід, утвориться заплава. Перенести ж точку доходу поляки можуть і не захотіти, оскільки з їхньої сторони у цьому питанні проблем нема.
Попередньо захід планували провести 29 – 30 серпня, але остаточно із датою не визначилися, оскільки наприкінці серпня у Нововолинську святкуватимуть День шахтаря. Тому чиновники вирішили запропонували провести Дні Добросусідства на вересень. Остаточна нарада, на якій вирішиться доля цьогорічного заходу, відбудеться 19 червня у Нововолинську.
Довідково:
Раніше Дні Добросусідства проводилися у Львівській області, а цьогоріч їх 29-30 серпня планують започаткувати й на Волині, – розповів Василь Байцим.
Під час цих днів на Волині у 2009 році планують провести транскордонний ярмарок, зустріч представників влади, бізнесу Польщі та України, форум транскордонної співпраці, виставку мистецьких творів, регіональної народної творчості, концерт відомих музичних гуртів, низку культурно-мистецьких та молодіжних заходів.
На високому урядово-адіміністративному рівні прийматиму делегації з України, Польщі та Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus