USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Проїзд y тролейбусах Луцька таки подорожчає?

15 Березня 2013 12:26
Проїзд у тролейбусах для лучан можуть підняти до 1,25 гривні. Таке рішення прийняли під час засідання комісії з питань ціноутворення та тарифної політики 14 березня, - йдеться на сайті Луцької міськради.

Щодо підняття вартості проїзду у тролейбусах присутніх поінформувала начальник відділу тарифної політики управління економіки міської ради Світлана Сахненко. Вона зауважила, що чинний тариф у розмірі 1 гривня, затверджений ще у 2010 році. Нині Луцьке підприємство електротранспорту звернулося з проханням підвищити вартість разового проїзду в електротранспорті до 1,25 гривні. За її словами, надали усі розрахунки щодо обґрунтованості такого кроку. Крім того, отримали погодження від Міністерства інфраструктури України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та обласного відділення Антимонопольного комітету України. Також пройшли всю необхідну регуляторну процедуру.

Однак, член комісії, депутат міської ради Петро Савчук висловив думку, що не потрібно підвищувати вартість проїзду у тролейбусі. Він зазначив, що зараз в державі - складна економічна ситуація, і це «вдарить по кишені» малозахищених верств населення.
Своєю чергою, директор ЛПЕ Іван Грицанчук висловив думку, що тариф у розмірі 1,25 гривні є економічно обґрунтованим. Підприємство шукає шляхи зниження собівартості послуг з перевезень лучан, усі витрати й так скорочені майже до мінімуму.

Зокрема заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що ознайомився з роботою Луцького підприємства електротранспорту, оглянув приміщення, рухомий склад. За його словами, багато тролейбусів вийшли з ладу, а коштів на їх ремонт нема. Ситуація на підприємстві, мовляв, складна.
Заступник міського голови, Тарас Яковлев зазначив, що відповідно до проекту рішення, яке планується винести на розгляд членів виконавчого комітету, тариф на разовий проїзд одного пасажира в міському електротранспорті становитиме 1,25 гривні, вартість проїзду учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-техничних навчальних закладів, студентів ВНЗ – 0,60 гривні, вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті – 75 гривень, вартість проїзного для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-техничних навчальних закладів, студентів ВНЗ – 37,50 гривні, вартість річного проїзного квитка для населення – 625 гривень.

Прийняти остаточне рішення з питання підняття тарифів на проїзд у тролейбусі мають члени виконавчого комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 15 Березня 2013 15:04
Читаю і дивуюся.Савчук чиновник, до тебе,що вдарить по кишені малозабезпечених, вони ж їздять в тролейбуся безоплатно. Ви краще не піднімайте комунальні послуги, ЖЕКИ нічого і так не роблять, а їм доведеться платити по 200 грн щомясяця за що?Перевірте всіх липових пільгвиків, а то весь Луцьк їздить безоплатно, якщо пенсіонер, то хай їздить, а не всі здорові інваліди либ липове посвідчення. 55-60 років, хай їздять, заслужені пенсіонери і тоді ніякого посвідчення непотрібно.
хрен собачий Показати IP 15 Березня 2013 18:11
Їздили за одну гривню безплатно і за 1.25грн. будемо їздити так само..."БЕЗПЛАТНО".
Башкаленко Показати IP 16 Березня 2013 17:26
де кондуктор буде брати розмінну монету ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus