USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Прозорість та підзвітність»: у скількох закупівлях на Волині виявили порушення

15 Грудня 2023 12:24
Начальник ОВА Юрій Погуляйко провів чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність», у якому взяли участь представники правоохоронних органів, зокрема, СБУ та БЕБ. Основна тема обговорення – інструменти, необхідні для забезпечення максимальної прозорості у роботі органів влади. В тому числі під час проведення публічних закупівель.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Упродовж року в області провели 89 тис. закупівель на суму 9 млрд грн. Загальна кількість організаторів – 776. Слід зауважити, що це абсолютно усі, в тому числі приватні підприємці. Так, Держаудитслужбою проведено 402 моніторинги на суму 3,2 млрд грн. Порушення виявили приблизно в 238 закупівлях.

Нагадаємо, що при Волинській ОВА діє електронна адреса ([email protected]), куди громадськість може надіслати запит на перевірку того чи того тендера.

Щоби кожен міг ознайомитись із усіма оголошеними закупівлями за бюджетні кошти, керівникам структурних підрозділів, районним держадміністраціям та територіальним громадам доручено публікувати цю інформацію (посилання про це) також на своїх офіційних ресурсах.

До слова, взірцевим виконавцем цього завдання є Ковельська РДА, на сайті якої розміщені посилання не лише своїх підрозділів, а й усіх територіальних громад. Решті доручено цю роботу покращити та прискорити.

Читати ще: НАЗК відкрило доступ до Реєстру декларацій

Також, як відомо, 12 жовтня 2023 року поновили необхідність подання е-декларацій. Тож вже до 31 січня 2024 року держслужбовці мають подати декларації за 2021-2022 роки. Саме тому нещодавно з цього приводу відбулись навчання, участь у яких взяли уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції структурних підрозділів, а також відповідальні за здійснення публічних закупівель. Це представники кадрових та юридичних відділів, а також бухгалтери. Відповідно, наголошено на контролі за виконанням цього інструменту прозорості та доброчесності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus