USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Прикордонники можуть вимагати документи від ТЦК у багатодітних чоловіків

30 Грудня 2023 21:38
У Держприкордонслужбі підтвердили, що через неодноразові підробки документів можуть вимагати в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, зокрема багатодітних батьків, витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку в військовооблікових документах.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі «Українській правді».

У суботу в соцмережах почали розповсюджуватися повідомлення про те, що українських чоловіків, зокрема інвалідів 3 групи та багатодітних, перестали випускати за кордон без довідки від ТЦК.

Так, у мережі з’явилося відео про те, як багатодітного батька, який до цього неодноразово перетинав кордон, цього разу не випустили без довідки від ТЦК або військово-облікових документів. На відео дівчина-прикордонник говорить, що з 20.00 29 грудня «є інше розпорядження».

Читати ще: Прикордонники заперечили закриття кордону для чоловіків із інвалідністю 3-ї групи

«До 20 години було так, як ви говорите – просто ми не були такі вимогливі, ми не вимагали від вас цих документів, ми дивилися тільки, що ви багатодітний, і ви перетинали (кордон – ред.)», – сказала вона.

Речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що через неодноразові підробки документів ДПСУ може вимагати військово-облікових документів із записом про відстрочку.

«Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах», – сказав Демченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 30 Грудня 2023 22:43
Вас вітає Північна Корея!
скептик Показати IP 30 Грудня 2023 23:22
повний маразм. тицики не проводять експертизи документів, бо не мають на це право. документ є дійсним до тих пір, поки його недійсність не визнана у законний спосіб, наприклад судом. а пришибонники не вимагають часом довідки, завіреної директором зоопарку, про те, що людина не є верблюдом ?
1 Показати IP 31 Грудня 2023 11:11
, піти стати на облік в тцк в чому проблема ? і їдь собі куди хочеш.....
Жора Показати IP 31 Грудня 2023 12:50
Закон в них як та мітла,кути хочу тути мету! зімбабве. Це їхніх Тцкашників потрібно перевіряти на законість дій в тилах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus