USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не більше 100 тис. грн на день: Нацбанк обмежив зняття готівки

24 Лютого 2022 12:43
Національний банк оперативно ухвалив Постанову у зв’язку із оголошенням воєнного стану по всій території України.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Національний банк зафіксував курс на рівні офіційного курсу на 24.02.2022, тобто 29,25 гривні за долар. Також регулятор призупиняє роботу валютного ринку, крім операцій продажу іноземної валюти.

Зняття готівки обмежено до 100 000 грн в день без урахування виплат зарплат та соціальних виплат. Це не стосується підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів уряду.

Забороняється видача готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті крім установ, що забезпечують виконання завдань уряду.

Вводиться мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів з такими ж винятками. Також НБУ зупиняє операції за рахунками росіян. Банки, що випускають електронні гроші, зупиняють їхній випуск та обіг.

Банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення. Забезпечується доступ до сейфових скриньок в безперебійному режимі.

Безготівкові розрахунки не обмежуються, банкомати підкріплюються готівкою без обмежень. НБУ здійснює бланкове рефінансування банків для підтримки ліквідності без обмежень по сумі терміном до 1 року з можливістю пролонгації ще на 1 рік.

Платежі уряду здійснюються без обмежень.

Як зазначили у пресслужбі Нацбанку, відповідні дії є необхідними для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи країни та максимального забезпечення діяльності Збройних сил України, а також безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Під час звернення 24 лютого Президент України Володимир Зеленський заявив, що банківська система має необхідний ресурс, аби забезпечити потреби держави.

«Національний банк і банківська система України мають увесь необхідний ресурс, щоб забезпечувати потреби держави. Усе для захисту держави, усе для захисту інтересів громадян України», – сказав Зеленський.

нагадаємо, від сьогодні на всій території України запроваджується воєнний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus